Boli

#ceai negru #sfaturi #sanatate #remedii #furuncul

Cum sa scapi de furuncul

Furunculul este o acumulare de puroi la nivelul pielii si provine, in general, din cauza unei infectii in sange. Acesta se manifesta printr-o umflatura rosie, dureroasa, insotita adesea de mancarimi.

 

Iata 4 metode prin care poti scapa de furuncul fara ajutorul unui medic:

Ceai negru

Ceaiul negru are puterea de a grabi coacerea furuncului si de a duce la vindecarea acestuia. Gaseste un ceai negru macinat, pune cateva lingurite intr-un tifon si scufundal cu totul in putin apa fierbinte. Aplica apoi cataplasma pe furuncul, tine-o aproximativ jumatate de ora si repeta inca o data operatiunea dupa cateva ore (de doua ori pe zi). Acest  lucru te va scapa mai repede de problema.

Unguent cu antibiotic

La farmaciile veterinare se gaseste un unguent pe baza de antibiotic – Mibazon. Aplica in fiecare seara, timp de cateva zile, o cantitate generoasa de unguent pe suprafata furuncului si acopera zona cu un pansament steril. Dimineata da jos pansamentul si spala bine zona cu apa calda si gel de dus antibacterian.

Faina de in

Aplica pe zona cu furuncul cataplasme cu faina de in (se gaseste la magazinele Plafar). Incalzeste putina apa pe care ulterior o amesteci cu o lingurita de faina de in. Pune pasta rezultata peste zona afectata, adauga un pansament steril si lasa-l asa pana a doua zi dimineata. Furuncul se va sparge singur si va disparea dupa doua - trei zile.

Foi de ceapa

Baga o ceapa mica la cuptor pentru cateva minute. Dupa ce o scoti, desprinde cateva foi si aplica-le pe furuncul. Infasoara zona cu pansament si asteapta 5 – 6 ore pana sa il dai jos (sau chiar mai mult, daca se poate).  Furuncul se va sparge singur – nu va mai trebui decat sa il curati, dupa ce dai bandajul jos, cu putina betadina (antiseptic cu spectru larg antimicrobian recomandat pentru dezinfectarea pielii).

Sfaturi utile

Daca metodele de mai sus nu indeparteaza definitiv furunculul, inseamna ca problema este mai grava si trebuie sa consulti un medic dermatolog.

De asemenea, este indicat sa mergi la institutul Cantacuzino pentru a ti se administra un vaccin special. Acesta vaccin contine anticorpi care iti vor intari imunitatea si te vor feri de aparitia furuncurilor si este creat in functie de nevoile organismului tau.

Este foarte posibil ca medicul sa iti recomande si un tratament cu antibiotice pentru a scapa definitiv de infectia din sange si, astfel, de aparitia furunculilor.

Atentie: Evita contactul cu copiii sau cu alte persoane neinfectate pentru ca exista riscul de transmitere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare