Boli

#colesterol #grasimi #alimentatie #ceai verde #sport #exercitii fizice #carne de peste

Cum sa reduci nivelul de colesterol din organism

Colesterolul marit te supune foarte mult riscului de a te imbolnavi de boli grave de inima, hipertensiune, accidente cerebrale si altele asemenea. Pentru a avea o viata mai lunga si lipsita de boli, este mai bine sa previi instalarea colesterolului rau. Iata cateva metode prin care poti reduce considerabil nivelul colesterolului din organism.


Urmeaza o dieta sanatoasa


Sunt anumite alimente care maresc foarte mult colesterolul rau, adica cel care iti poate scurta considerabil durata de viata, insa exista si unele care te pot ajuta sa reduci nivelul colesterolului. Este foarte important sa faci diferenta intre produsele care contin colesterol rau si cele care contin colesterol bun .


Asadar, fereste-te de grasimi animale (slanina, carnati de porc, kaiser si alte produse  care contin grasime– in special semipreparate), lactate nedregresate, fast food, prajituri (datoria continutului mare de margarina, acestea maresc nivelul de  colesterol rau) si uleuri tropicale (uleiul de palmier sau de nuca de cocos).


Pe de cealalta parte, incearca sa consumi doar alimente degresate, sarace in grasimi. Migdalele, nucile, ceapa rosie, cerealele neprelucrate, carnea de peste ( acizi grasi Omega 3 si 6) si vinul rosu sunt alimente esentiale pentru un organism in care colesterolul bun este majoritar.


Incearca sa consumi cat mai des oleaginoase, sa bei cel putin o data pe saptamana un pahar de vin rosu, iar daca nu poti sa consumi chiar foarte des carne de peste , poti opta pentru capsule cu ulei de peste. De asemenea, painea de secara si cerealele in general sunt foarte potrivite intr-o dieta anti-colesterol.


Totodata, ceaiul verde este o alternativa sanatoasa a sucurilor din comert si, mai mult decat atat, studiile efectualte de-a lungul timpului au demonstrat ca acesta contine compusi care scad destul de mult nivelul de colesterol rau din organism. Il poti consuma zilnic (nu mai mult de o ceasca) fara zahar, eventual indulcit cu o lingurita de miere.


Fa mai mult sport


Exercitiile de aerobic si cele cardio (mersul pe bicicleta, saritul coardei, inotul  sau joggingul) sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii inimii si a sistemului cardiovascular. Chiar daca sportul nu ajuta practic la eliminarea colesterolului din organism, acesta iti intareste inima si o ajuta pe aceasta sa castige luptele cu colesterolul rau.


Abordeaza un stil de viata sanatos


Renunta la fumat deoarece tutunul scade nivelul de colesterol bun din organism si, in acelasi timp,  prezinta un risc major pentru aparitia bolilor de inima.


Daca o luna de zile ai urmat toate aceste sfaturi, iar colesterolul nu a scazut suficient, poti cere medicului un tratament medicamentos pentru rezultate mai rapide. Totusi, pe langa tratamentul cu pastile, trebuie sa tii in continuare cont de aceste sfaturi si sa le urmezi indeaproape.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului