Boli

#diabet #diabet zaharat #prevenire diabet #glucoza sange

Cum sa previi diabetul

Pentru ca diabetul este o boala destul de grea si pentru ca intotdeauna este mai usor sa previi decat sa tratezi, iti punem la dispozitie cateva sfaturi pe care sa le urmezi pentru a te feri de aceasta afectiune.

1 Mentine o greutate normala


Chiar daca nu este o regula, oamenii care cantaresc mai mult decat ar trebui sunt mai supusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip 2. Incearca sa tii un regim alimentar cat mai sanatos, lipsit de grasimi, sare, zahar, mancare de tip fast-food si altele care ingrasa.

Bea multa apa si lichide naturale in general. Apa calda cu lamaie, sucurile naturale din fructe si legume iti vor imbunatati starea de sanatate, dar si silueta.

2 Descopera istoricul medical al familiei

In cazul in care o ruda de gradul 1, 2 sau 3 sufera de diabet, ar trebui sa mentii un control asupra analizelor tale medicale. O data pe an fa-ti un test de sange si descopera daca esti supus riscului de imbolnavire . Cu cat descoperi semnalele din timp, cu atat boala va fi mai usor de prevenit, amanat sau tratat (dupa caz).

Chiar daca in familia ta nu au existat persoane care au suferit de diabet, ar fi bine sa mergi periodic la medic, mai ales dupa varsta de 45 de ani.

3 Incearca sa fii o persoana activa

Persoanele care nu fac in mod regulat exercitii fizice sunt mai supuse riscului de imbolnavire de diabet. Pe de cealalta parte, exercitiile fizice regulate nu doar ca te ajuta sa ai o greutate potrivita, dar imbunatatesc si circulatia sanguina. In acest fel aparitia diabetului reprezinta un risc mai mic.

Danseaza, mergi la patinoar , la sala de fitness, la aerobic sau urca zilnic cateva etaje pe scari.

4 Consuma multe fructe si legume

In mod normal nu ar trebui sa treaca nicio zi fara sa consumi o leguma sau un fruct proaspat. Acestea nu doar ca te revigoreaza, iti ofera vitamine, minerale si energie, dar reprezinta si o sursa alimentara naturala. Studiile au demonstrat ca bioflavonoidele din pigmentii din fructe si legume pot stimula nivelul de insulina si scade nivelul de glucoza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare