Boli

#purtare masca de protectie #masca de protectie #coronavirus

Cum sa porti corect masca de protectie

Pana acum mastile de protectie erau doar o recomandare, insa curand acestea vor deveni o obligativitate pentru toti cei care ies din casa, odata ce se vor aplica masurile de relaxare. Iata cum se poarta corect masca de protectie si care sunt greselile comune pe care trebuie sa le eviti.

Cum sa porti corect masca de protectie

Fie ca vorbim despre o masca medicala sau una facuta acasa, procedura este acceasi:

Inainte de a manipula orice tip de masca este important sa te speli foarte bine pe maini. In caz contrar masca se poate contamina usor.

Masca se apuca de buclele de elastic si nu de material, pentru a evita contaminarea acesteia. Prinde buclele de elastic pe dupa urechi, incercand pe cat posibil sa nu-ti atingi fata.

Asigura-te ca masca iti acopera atat nasul cat si gura. Doar in acest fel masca te va ajuta sa te protejezi de virusi si microbi. 

Regleaza masca, daca este necesar, pentru a te asigura ca barbia este acoperita. Cel mai sigur mod de a te proteja cat mai bine de virusi ete ca masca sa acopere o parte cat mai mare din barbie.

Ai grija ca placa metalica sa fie situata in sus, pe nas, nu in zona barbiei. Unele masti de protectie au o mica placa metalica in locul in care aceasta trebuie sa se intalneasca cu nasul.

Cum stii care parte a mastii trebuie sa fie in extrior

Daca nu stii care parte este interiorul si care exteriorul exista doua moduri simple prin care iti poti da seama. Cele mai multe masti chirurgicale au o parte mai colorata si una deschisa la culoare. Partea colorata este intotdeauna exteriorul.

In cazul unor msati, daca te uiti cu atentie poti observa indicatii scrise chiar pe acestea “interior” si “exterior”. Astfel iti va fi usor sa afli care este partea pe care trebuie sa o porti in exterior si care in interior.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare