Boli

#concediu #vacanta #odihna #weekend

Cum sa iti incarci bateriile fara sa iti iei concediu

Simti ca esti la capatul puterilor si iti doresti sa iti iei o perioada de concediu, insa seful ti-a comunicat ca nu este tocmai cel mai bun moment? Ei bine, afla ca te poti revitaliza si fara o excursie peste mari si tari.


Iata 5 solutii la indemana prin care iti poti incarca bateriile, fara sa iti iei concediu:


Weekenduri de relaxare


Daca in timpul saptamanii muncesti pana seara tarziu si la sfarsitul fiecarei zile simti ca nu mai ai forta sa o iei de la capat asigura-te ca in weekend ai liber. Mai mult decat atat, organizeaza-ti aceste doua zile astfel incat sa petreci momente cat mai placute si sa te odihnesti din plin.


Evita sa mergi la cumparaturi in locuri aglomerate, care te fac sa pierzi timpul asteptand la cozi, amana deplasarile in alte orase pentru a-ti vizita rudele sau prietenii, ci incearca mai degraba sa petreci cat mai mult timp in propria locuinta, intr-un mod cat mai distractiv. Asadar, poti viziona un film la domiciliu, poti juca diverse jocuri  sau iti poti invita prietenii chiar la tine acasa la o bere. Vei evita astfel stresul provocat de aglomeratia din trafic si caldura epuizanta de afara.


Daca singura ta problema este oboseala fizica, asigura-te ca in weekenduri nu faci altceva decat sa te odihnesti. Stai in pat, citeste o carte interesanta, culca-te devreme, trezeste-te tarziu, dormi la amiaza si distanteaza-te de problemele care apar, macar in cele doua zile libere.


Activitati zilnice distractive


Asigura-te ca la finalul fiecarei zile faci un lucru care te incanta. Mergi intr-un parc, fa o plimbare cu rolele sau bicicleta, danseaza ori uita-te la un film bun. Nu astepta vacanta pentru a face lucruri care te bucura, ci incearca sa le faci in fiecare zi, chiar daca este vorba de lucruri marunte.


Pentru a avea mai mult timp liber la finalul zilei, incearca daca este posibil sa-ti schimbi putin programul de lucru:  vino mai devreme la serviciu, astfel incat sa poti pleca putin mai repede acasa. Chiar si o ora in plus va face diferenta.


Momente de rasfat


Mergi la o sedinta de masaj, la sauna, la piscina sau rasfata-te la un salon de cosmetica . O astfel de zi, te va relaxa mai mult decat o saptamana de vacanta si te va face sa te simti ca nou. De exemplu, un relaxare bine realizat, din cap pana in picioare, va elimina orice urma de oboseala, surmenaj psihic, iar uleiurile volatile iti vor induce o stare de bine care te vor face sa plutesti.


Daca iti permiti, ia-ti un voucher complet pentru o zi la spa, unde vei beneficia de o serie de servicii de relaxare a corpului si a mintii: sauna, masaj, baie in jacuzii, piscina, fitness etc. Daca nu vrei sa cheltui o suma prea mare, cu produsele potrivite poti aduce salonul de spa chiar la tine acasa.


Mici excursii


Daca esti o persoana careia ii place sa se plimbe, sa faca excursii, atunci in cele doua zile de weekend viziteaza diverse obiective turistice cat mai apropiate de zona in care locuiesti, mergi la munte sau la mare, fa un gratar la padure sau mergi cu cortul. Pentru a castiga timp, gandeste-te din timpul saptamanii unde vrei sa mergi, vorbeste cu prietenii cu care vrei sa petreci si pregateste-ti bagajul.


Fara tehnologie


In weekend, inchide telefoanele, impacheteaza laptopul si eventual scoate televizorul din priza. Macar in aceasta perioada rupe definitiv contactul cu lumea exterioara si evita sa iti faci griji, sa iti pui intrebari si sa te stresezi.


Sursa foto : weddingrumors.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului