Boli

#energie #cafea #gandire pozitiva #mic dejun

Cum sa incepi ziua in forta

Modul in care iti incepi ziua este esential pentru tot parcursul ei. Ia un mic dejun consistent, bazat pe carbohidrati si proteine, respira aer proaspat si energizeaza-te. Poti bea si o ceasca de cafea sau de ceai verde sau poti sa faci o scurta plimbare.

 

Rasfata-te


Cand te trezesti, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti la un lucru frumos pe care sa il faci pentru tine. In urmatoarele minute, indeplineste-ti dorinta. Fie ca este vorba despre un dus aromat, o ceasca de cafea sau o portie de fructe zemoase la micul dejun, fa orice iti face placere.

Acest lucru va contribui la starea ta de bine pe tot parcursul zilei.
 

Ia un mic dejun echilibrat


Incepe ziua cu un mic dejun copios, bazat pe un complex de carbohidrati si proteine care ofera energie pana la ora pranzului. Poti consuma cereale integrale cu fructe sau paine prajita cu unt de arahide .

De asemenea, poti consuma si o ceasca de cafea, care te va ajuta sa ai o minte ascutita. Mai poti bea si o ceasca de ceai verde.
 

Asculta sunetele naturii


Profita de beneficiile naturii, chiar si atunci cand nu poti petrece prea mult timp afara. Poti asculta un cd linistitor cu sunete inregistrate din natura. Apa curgatoare sau ciripitul pasarilor au un efect extrem de calmant asupra psihicului.

Daca locuiesti intr-o zona rurala, dimineata, dupa ce te trezesti, deschide fereastra si asculta cateva minute ce se intampla afara.
 

Ia o gura de aer proaspat


Daca ai mai mult timp la dispozitie, fa o plimbare scurta, de 10 minute. Acest lucru te va ajuta sa te simti mai bine, sa fii mai energic si mai motivat pentru intreaga zi.
 

Bea ciocolata calda


Consumul de ciocolata sau cacao calda la primele ore ale diminetii imbunatateste starea de bine si ofera energie. Cacaoa contine cantitati importante de flavonoide, un tip puternic de antioxidanti.

Proteinele si carbohidratii din laptele din cacao te vor ajuta sa iti pastrezi la cote normale nivelul de zahar din sange , ceea ce previne poftele de alimente dulci din timpul zilei.
 

Miroase putina menta


Menta imbunatateste starea de bine si atentia si lupta impotriva senzatiei de oboseala. Incearca sa ai la tine in permanenta o sticluta cu ulei esential de menta sau un pliculet de ceai de menta si sa inhalezi din cand in cand mirosul puternic.

De asemenea, mai poti incerca si guma de mestecat cu aroma de menta, care are aceleasi beneficii. Astfel, dupa un mic dejun sanatos, mesteca guma mentolata.
 

Zambeste


Un alt pe care il poti face pentru a incepe ziua in forta este sa zambesti. Este cel mai simplu lucru prin care poti imbunatati atat starea ta, cat si a celor din jur.

Ofera-le o bucurie si celor din jurul tau si zambeste mai des, pe tot parcursul zilei.
 

Concentreaza-te pe gandurile pozitive


Dupa ce te trezesti, incearca sa respiri profund si sa te gandesti la deciziile bune pe care le vei lua in ziua respectiva. Gandeste-te la toate provocarile zilei intr-un mod cat mai optimist.

Atunci cand lucrurile par complicate, respira profund si gandeste-te la toate oportunitatile zilei. Vei observa ca te vei simti mai bine si vei gandi pozitiv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare