Boli

#silueta #dieta #stil de viata #sanatate #fem

Cum sa fii sanatos si sa arati perfect in 2020

Viitorul este mai aproape decat ti-ai imagina si atunci cand vorbim de nutritie si sanatate. Totul in jurul nostru se schimba cu o viteza ametitoare si nimic nu ramane la fel nici atunci cand vine vorba de ce mancam sau cum ne amenajam casa, care sunt noile metode de relaxare si ce putem face mai mult, pentru starea noastra de bine, folosind chiar cele mai noi tehnologii. Descopera cum sa fii sanatos si sa arati perfect in 2020.

 

Frigiderul care te indeamna sa mananci sanatos

Astazi, cele mai multe dintre frigiderele pe care toata lumea le are acasa au un design asemantor, respectiv mai multe rafturi si doar un sertar sau doua sertare mici pentru depozitarea fructelor si legumelor proaspete. Frigiderul viitorului insa este conceput sa te incurajeze sa faci alegeri mai sanatoase. Acesta are usa din geam transparent prin care alimentele proaspete sa se poata vedea si sa fie suficient de imbietoare incat sa iti atraga atentia de cate ori treci pe langa frigider.

O bucatarie cu plante verzi

In tot mai multe case, exista tendinta de a pastra in bucatarie ghivece cu plante aromatice proaspete. Acest trend va lua tot mai mult avant, multi dintre cei care isi pun in bucatarie ghivecele cu plante verzi avand cel putin doua scopuri: condimente proaspete si la indemana pentru mancarea pe care o prepara, dar si un aer mai curat in bucatarie.

Calatoriile transformationale

Calatoriile spirituale, in care orele de meditatie, yoga sau masajul erau la ordinea zilei nu mai sunt la moda. Vin tare din urma calatoriile transformationale, un soi de aventuri inedite care ajuta la o completa detasare de realitate si patrunderea intr-o poveste fantezista, cu roluri, persoanje si alte elemente care vor face experienta cu adevarat unica.

Dieta alimentara personalizata

Tot mai multe persoane se vor orienta spre un plan alimentar personalizat. Ce presupune acest lucru? Un nutritionist sau un specialist in nutritie va putea sa realizeze un plan pentru o anumita persoana folosind o serie de date genetice, clinice (obtinute in urma analizelor de laborator) si a unor raspunsuri obtinute in baza unui chestionar despre stilul de viata. Odata ce aceste informatii sunt cumulate si interpretate se poate obtine un plan alimentar personalizat, dar in acelasi timp aceste date mai pot fi folosite pentru imbuntatirea starii de sanatate, preventie sau chiar pentru tratarea unor afectiuni cronice.

Optimizarea creierului

In viitorul apropiat, vom avea ocazia sa ne intrebam, din nou, cat de departe mai poate evolua tehnologia zilelor noastre. Sunt multe suplimente care au rolul de a imbunatati activitatea creierului, insa vom avea ocazia sa vedem ca acest lucru se va intampla si in cadrul unor clinici medicale. Doctorii din astfel de clinici folosesc scanere high-tec pentru a obtine o imagie in detaliu a creierului, apoi folosesc tehnologii noninvazive pentru reglarea circuitelor si imbunatatirea activitatii creierului, fara medicamente.

Un nou superaliment

Ciupercile intra pe lista superalimentelor pe care specialistii ne recomanda sa le consumam pentru beneficiile uimitoare asupra sanatatii. Aceste legume contin o cantitate mare de vitamine si nutrienti, in special vitamina B, D si C.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare