Boli

#alimentatie sanatoasa #combaterea stresului #miscare fizica #prevenire boli

Cum sa fii mai sanatos in 2012

Este important si oportun ca la inceput de an sa stai sa cugeti, sa privesti in perspectiva si sa iti propui cateva obiective clare, pe care sa le bifezi treptat, pe tot parcursul anului. Sanatatea trebuie sa fie prima pe lista ta de prioritati in 2012. Iata cateva metode simple si esentiale care sa te ajute sa fii mai sanatos si mai puternic in acest an!
 

Fa mai mult sport


Sportul sau miscarea fizica este unul dintre obiectivele care se gaseste an de an pe lista ta de rezolutii, dar niciodata nu ai reusit sa il duci la indeplinire.

Cercetatorii iti propun o metoda simpla prin care sa te auto-incurajezi sa faci mai multa miscare in 2012. Ei sustin ca daca iti cumperi si porti mereu la tine un pedometru , vei fi tentata sa mergi mai mult pe jos, sa faci mai multe plimbari si sa te antrenezi in mai multe activitati sportive, fiind mereu dornica sa arzi mai multe calorii.
 

Energizeaza-te la maxim in fiecare zi


Te asteapta un an lung in fata, plin de evenimente si intamplari. Pentru a le face fata cu brio si a avea succes in toate, ai nevoie de un organism puternic, plin de energie!

Specialistii te sfatuiesc sa eviti tentatia suplimentelor vitaminice si sa incerci sa ii oferi organismului nutrientii esentiali in mod natural, prin alimentatie. Daca adaugi mai multe fructe si legume proaspete meniului tau zilnic, incarci organismul cu energie si adopti si o dieta sanatoasa, esentiala pentru silueta ta. In acest fel, impusti doi iepuri deoadata!
 

Mananca peste saptamanal


Consumul saptamanal de peste iti poate oferi portia de sanatate de care ai nevoie in fiecare zi.

Uleiurile esentiale si acizii grasi esentiali din tipuri de peste precum somon, ton, hering sau macrou sunt vitali pentru sanatatea inimii, creierului si pentru prevenirea cancerului.
 

Bea mai multa apa


Daca pana in acest an nu te-ai aratat a fi o fana prea mare a consumului de apa, este timpul sa te gandesti serios la asta.

Apa este esentiala pentru sanatate si ofera beneficii intr-o multime de aspecte medicale, de la slabit, detoxifiere, asigurarea bunei functionari a organelor si pana la imbunatatirea digestiei si tranzitului intestinal. Consuma cel putin 2 litri de apa zilnic!
 

Dormi mai mult


Anul trecut ai avut parte de multe nopti albe datorita petrecerilor si diverselor evenimente care ti-au furat somnul? Este timpul sa schimbi placa si sa dai o atentie mai mare somnului, esential pentru sanatatea ta.

Fa-ti un obicei din a dormi cel putin 8 ore pe noapte, deoarece ajuta la scaderea riscului de boli de inima, imbunatatirea memoriei si a altor functii cerebrale, precum si la asigurarea unui tonus psihic bun de-a lungul intregii zile!
 

Redu consumul de zahar si cafeina


Zaharul si cafeina trebuie sa fie puse pe lista de alimente pe care trebuie sa le limitezi in alimentatia ta in acest an. Cu cat scazi mai mult consumul de zahar, cu atat creste nivelul de energie si atragi o multime de beneficii in organism - previi obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare etc.

Fiecare persoana reactioneaza diferit la cafeina, insa chiar daca esti o persoana care o tolereaza bine, tot nu trebuie sa o consumi in exces. Alege ceaiul negru sau verde ca alternativa la cafea!
 

Combate stresul din viata ta


Intr-o epoca in care stresul este mai prezent in viata ta ca oricand, este foarte important sa inveti sa il controlezi si sa ajuti organismul sa se relaxeze. Da o sansa masajului, acupuncturii, practicilor Yoga sau oricaror tehnici care lupta impotriva stresului din organism.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare