Boli

#doctor #sfaturi practice #calitati doctor #doctor bun

Cum recunosti un doctor bun: 3 calitati pe care trebuie sa le aiba

De fiecare data cand este cazul sa treci pragul spitalului speri sa dai peste un doctor bun, care sa te trateze repede si sa-ti ofere satisfactia unei interventii sau consulatii reusite. Din pacate, de multe ori se intampla ca ideea de "doctor bun" sa nu coincida cu persoana care te trateaza si ramai cu gustul amar ca, pentru efortul financiar pe care l-ai facut, seviciile nu au fost pe masura.

Dar ce inseamna un "doctor bun"? Evident, pentru fiecare persoana in parte acest concept este diferit. Unii considera ca a avea un doctor bun inseamna a avea un doctor care opereaza bine, altii considera ca doctorul bun este cel care stie sa-si asculte pacientii si empatizeaza cu ei, iar altii cred ca doctorul bun este persoana care le ofera incredere si curaj.

Un doctor bun nu trebuie sa aiba o singura calitate, ci un cumul de calitati.


1. Compasiunea si comportamentul

Este important ca doctorul care te trateaza sa aiba compasiune fata de tine, sa iti inteleaga durerea si sa-si manifeste interesul fata de problemele cu care te confrunti.

De asemenea, este recomandat sa aiba un comportament adecvat, amabil si deschis spre rezolvarea problemelor, nu unul care sa-ti lase impresia ca este plictisit si dornic sa incheie cat mai repede consulatia. Pentru cei mai multi pacienti, aceste calitati fac diferenta intre un medic bun si unul mediocru.


2. Competenta profesionala

Un doctor bun trebuie sa fie un doctor competent, cu o pregatire profesionala temeinica, capabil sa iti ofere incredere ca odata ce ajungi pe mana lui, lucrurile vor decurge in directia cea buna.


3. Exprimarea clara

Exprimarea clara este o alta calitate pe care un medic bun trebuie sa o aiba. Medicul trebuie sa se faca bine inteles de catre pacient, sa ii explice pe indelete ce inseamna boala de care sufera, ce presupune tratamentul, care sunt riscurile, cat dureaza recuperarea etc.

Cel mai rau este sa pleci nelamurit din cabinetul doctorului si sa acumulezi frustrari ca nu intelegi ce ai de facut pe viitor, daca tratamentul primit este adaptat nevoilor tale sau daca poate avea reactii adverse.

Sursa foto: expatincroatia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului