Boli

#infectie #infectie urinara #test infectie urinara

Cum poti sa afli rapid daca suferi de o infectie urinara

Statisticile oficiale indica faptul ca, cel putin o data in viata, una din doua femei dezvolta o infectie urinara, diagnosticarea rapida a infectiei urinale avand un rol crucial in mentinerea sanatatii aparatului urinar.

Igiena personala, esentiala in prevenire

Infectiile tractului urinar sunt cauzate, in cele mai multe cazuri, de bacteriile din intestinul gros care isi gasesc o cale de a patrunde in tractul urinar, afectand vezica urinara si rinichii. Cel mai afectate se dovedesc a fi femeile, aparatul urinar feminin fiind mai vulnerabil din cauza dimensiunilor reduse ale uretrei.

Cu toate acestea, infectiile urinare pot fi transmise si prin alti factori externi: contact sexual in cazul uretritei, folosirea lenjeriei unei alte persoane, folosirea obiectelor de igiena intima apartinand altei persoane etc. Igiena personala ramane o metoda de baza in prevenirea infectiilor tractului urinar.

Cum depistezi infectiile urinare

Metoda cea mai rapida de depistare a uneia dintre cele trei tipuri de infectii urinare (uretrita, cistita sau pielonefrita) este testul rapid de infectii urinare Veneris.

Testul poate fi efectuat acasa, are o acuratete de 99%, iar pentru efectuarea lui ai nevoie de kit-ul tip banda, un recipient curat si uscat si un ceas. Alte metode impun efectuarea unor analize medicale complexe, dar care, in mod surprinzator, pot da erori frecvente.

Erori de diagnostic

In mod ciudat, tocmai testele de laborator pot da erori in diagnosticarea infectiilor tractului urinar, fie prin erorile inregistrate la prelevarea uroculturii, fie la analiza ei. Cu o rata de precizie de 99%, testul de infectii urinare Veneris identifica rapid si eficient infectia tractului urinar inferior sau superior prin masurarea parametrilor semnificativi din urina.

Infectiile urinare, neluate in seama

Rata crescuta a cazurilor de infectii urinare reflecta lipsa educatiei sexuale si a promovarii normelor profilactice in cazul acestei afectiuni in randul populatiei. Efectele negative ale infectiilor tractului urinar se cunosc in timp.

Netratate, infectiile tractului urinar pot duce la grave afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare, ducand la cronicizarea bolii.

Infectii urinare repetate

Tot din lipsa unei bune educatii medicale si sexuale, o parte dintre persoanele afectate de infectiile tractului urinar se confrunta cu episoade repetitive ale afectiunii. Vina poate fi imputata rezultatului neclar dat de o analiza de laborator sau diagnosticului medical pus gresit.

Tratamentul, in aceste cazuri, risca sa fie gresit din start, fapt care va duce la recidiva infectiei urinare. Tratamentele initiate in mod intamplator pot afecta, de asemenea, capacitatea de functionare a rinichilor. In orice caz insa, infectiile tractului urinar netratate sau prost tratate isi pun amprenta asupra vietii unei persoane.

Simptome ale infectiilor urinare

Cele mai des intalnite simptome ale unei infectii urinare sunt: nevoia de a urina des, dureri si disconfort in timpul urinarii, dureri in zona inferioara a bazinetului, dureri lombare si miros neplacut al urinei. In cazul in care sesizezi unul sau mai multe simptome de acest gen in timpul urinarii, nu sta pe ganduri si foloseste testul rapid de infectii urinare Veneris pentru un diagnostic corect.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare