Boli

#simptome infectie tulpina delta #avertisment medici #tulpina delta #dezinfectie

Cum poti face diferenta dintre raceala si infectia cu tulpina Delta. Avertismentul medicilor

Numarul de cazuri de Covid, provocat de tulpina Delta este in crestere. In crestere sunt si cazurile de infectii respiratorii in randul copiilor. Multe dintre acestea ar putea fi, de fapt, infectii Covid, trag atentia specialistii.

 

Pierderea mirosului nu mai este un simptom comun in cazul tulpinii Delta 

Daca in cazul tulpinilor anterioare, pierderea mirosului era principalul semnal de alarma care diferentia o raceals de infectia cu noul Covid, acum, medicii trag un semnal de alarma spunand ca in cazul tulpinii Delta, acest simptom apare tot mai rar.

Expertii sustin ca virozele din ultima vreme ar putea fi, de fapt, posibile infectari cu tulpina Delta. Aceasta confuzie poate duce la cresterea accelerata a numarului de cazuri noi, deoarece tinerii vot participa la evenimente sociale si vor raspandi boala usor. 

Simptome specifice infectiei cu tulpina Delta

Spre deosebire de o viroza banala, infectia cu tulpina Delta prezinta simptome specifice, care persista pentru o lunga perioada de timp mai indelungata. Printre acestea se numara: durere de cap, febra si durere in gat. In plus, pierderea mirosului nu mai este atat de comuna in cazul infectiei cu varianta Delta.

Numarul de infectari cu tulpina Delta este de patru ori mai mare decat cel cu tulpina braziliana, deoarece gradul de raspandire este mult mai mare. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare