Boli

# cum ne ferim de gripa #gripa

Cum ne ferim de virusul gripal

Gripa a facut deja 12 victime anul acesta. Specialistii spun ca numarul imbolnavirilor ar putea creste in saptamanile viitoare.

Virusul gripal este foarte contagios, deoarece poate supravietui mai multe ore in aer si pe suprafete. Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a preveni contractarea virusului gripal este vaccinarea .

Medicii recomanda vaccinarea incepand cu luna octimbrie, insa imunizarea se poate face pe tot parcursul sezonului rece.
Igiena este foarte importanta in perioada in care circula gripa. Acest virus este foarte puternic si supravietuieste ore bune pe suprafete, precum mese, birouri, clante. Odata ce intri in contact cu aceste suprafete infectate, este foarte usor sa te si imbolnavesti de gripa prin faptul ca iti poti duce mana la ochi, la nas, la gura, astfel virusul intrand rapid in organism.

Pentru a evita contractarea virusului gripal, trebuie sa evitam contactul cu fata in momentul in care suntem plecati de acasa si sa ne spalam periodic pe maini cu apa calda si sapun. In cazul in care nu ne putem spala, este foarte important sa avem la noi o sticluta cu alcool sanitar pentru dezinfectarea mainilor si a suprafetelor la care ne asezam.

O dietă echilibrată, exerciţiile fizice practicate măcar de patru ori pe săptămână şi între şapte şi nouă ore pe noapte sunt importante dacă vrem să avem un sistem imunitar puternic, capabil să lupte cu infecţiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare