Boli

#oftalmologie bucuresti #probleme vedere #oftalmologie #vedete #calculator

Cum ne afecteaza calculatorul vederea

Se pare ca din ce in ce mai multe persoane se plang de disconfort ocular, realizeaza ca problema este asociata cu statul in fata calculatorului ore in sir in fiecare zi, dar prefera sa nu faca nimic in acest sens. Principalele simptome din aria oftalmologiei, cu care corporatistii din Bucuresti se confrunta sunt:
  • "Nisip in ochi";
  • Lacrimare;
  • Vedere in ceata;
  • Migrene;
  • Intepaturi sau senzatie de presiune;
  • Ameteli.

Sase simptome, un singur motiv principal – lumina albastra. Imaginile redate de monitorul calculatorului sunt formate din trei culori, respectiv rosu, albastru si verde. Cea mai obositoare dintre acestea trei este insa albastrul, pentru ca afecteaza puternic macula, o zona a retinei in care acuitatea vizuala este maxima. In general, culoarea albastra naturala nu are niciun efect asupra sanatatii ochilor nostri, deoarece avem protectie asigurata de cristalin, fenomen anulat de lumina albastra emisa de computer.

Am spus motiv principal, deoarece exista si alti factori care determina toate problemele oftalmologice enumerate mai sus, dintre care cel mai important este chiar stilul de lucru:

  • Apropiere exagerata de monitor;
  • Lucru cu lumina slaba sau stinsa de tot;
  • Intensitate luminoasa crescuta a monitorului;
  • Lipsa pauzelor de relaxare a ochilor;
  • Minute intregi fara a clipi.

Toate acestea s-ar putea rezolva foarte simplu cu un consult oftalmologic. Scuzele precum „Nu am timp!”, „Este prea departe de mine!”, „Este mult prea scump!”, „Mai bine imi iau ochelari din supermarket!” sunt de neacceptat in era tehnologiei si intr-o perioada in care domeniul oftalmologiei in Bucuresti este extrem de dezvoltat.

In prezent, exista 141 de clinici si cabinete de oftalmologie in Bucuresti, situate in toate zonele orasului, fiind accesibile astfel pentru toti locuitorii, indiferent de programul de lucru si de adresa.

In ceea ce priveste oftalmogia de stat din Bucuresti, dar si partea financiara a acestei discutii, avem in vedere urmatoarele spitale:

  • Spitalul clinic de urgente oftalmologice (fostul Spital ASCAR);
  • Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca;
  • Ambulatoriul de specialitate - Spitalul clinic de urgente oftalmologice (fostul Spital ASCAR).

Locuitorii capitalei trebuie sa constientizeze faptul ca au la dispozitie o multitudine de variante si ca sunt liberi sa aleaga si sa gaseasca medicul potrivit, care sa le rezolve toate problemele de natura medicala. De asemenea, trebuie sa descopere toate inovatiile medicale care le stau la dispozitie si care pot rezolva probleme dintre cele mai grave, de la o simpla prescriptie de ochelari, pana la operatii complexe de cataracta si glaucom. Sa nu uitam de miraculoasele operatii de reducere de dioptrii cu laser, din ce in ce mai putin dureroase, ce dureaza doar cateva minute sau de aparatele special concepute pentru oftalmologia pentru copii, unde micutii trebuie doar sa urmareasca cu privirea un simpatic desen animat.

Desi traim cu impresia ca am ramas in urma din multe privinte, in comparatie cu tarile puternic dezvoltate, ramura oftalmologiei in Bucuresti se afla intr-un stadiu foarte avansat, fapt ce trebuie sa ne bucure nespus de mult.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare