Boli

#recapatare energie #deprimat #energie

Cum iti recapeti energia cand te simti deprimat

Trecem printr-o perioada stresanta. Multi incearca sa stapaneasca arta de a lucra de acasa pastrand in acelasi timp un echilibru intre multele activitati care se desfasoara acasa, inclusiv scoala copiilor. In toata aceasta situatie de convietuire, este deseori dificil sa gasim timp doar pentru noi, ceea ce poate duce la epuizare. Cand iti lipseste energia, aceasta afecteaza timpul pe care il poti aloca celorlalti si, cel mai important, tie insuti. Ofer recomandari nutritionale unei forte de munca la nivel global, sportivilor profesionisti sau familiei si prietenilor mei, deoarece este foarte important sa iti pastrezi puterea in situatiile dificile. In astfel de momente, cand ne simtim epuizati, trebuie sa ne amintim sa avem grija de noi insine. Mai jos sunt 5 sfaturi adunate din experienta mea de viata care sa te ajute sa faci fata oricarei situatii, de la reinvatarea algebrei alaturi de copilul scolar, pana la participarea la inca o conferinta video.

Fa mai multa miscare

Cu tot jonglatul (intre activitatile de zi cu zi) pe care oamenii il fac pentru bunastarea personala si a familiilor lor, timpul alocat miscarii poate fi redus sau chiar eliminat de pe lista cu activitati obligatorii. Miscarea elibereaza endorfine, care ne afecteaza in mod pozitiv dispozitia si ne ajuta sa ne recuperam energia. Fara o sala de fitness sau o ora de sport la care sa participe personal, multi descopera ca le lipseste un grup de sprijin care sa ii motiveze. Exista multe cursuri online – de la yoga la Pilates si de la antrenamente de forta la aerobic – la care te poti inscrie, iar multe dintre acestea sunt gratuite. De asemenea, o plimbare zilnica, pe jos sau cu bicicleta, sau o alergare inainte ca familia sa se trezeasca, te poate ajuta sa intri intr-o stare de spirit excelenta pentru a-ti incepe ziua.

Hraneste-te

Hrana este combustibil si ofera energia de care are nevoie organismul nostru. Studiile arata ca in timpul pandemiei, vanzarile de produse nesanatoase au crescut, deoarece oamenii cauta modalitati de a face fata situatiei consumand alimente la indemana pe care anterior le evitasera. Desi pare dificil, este important sa incerci sa urmezi o nutritie echilibrata care sa iti ofere nutrientii de care ai nevoie in activitatile zilnice si care sa contribuie la mentinerea unei stari bune de sanatate. Consumand alimente sanatoase, organismul primeste nutrientii, vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a functiona. Include in dieta shake-uri nutritive care aduc un plus de proteine – un mod sanatos si delicios pentru a te energiza. Poti implica intreaga familie in alimentatia sanatoasa preparand retete creative si nutritive. Am lansat de curand cartea de bucate Herbalife Nutrition cu 80 de retete din Europa si Africa – o adevarata sursa de inspiratie pentru o alimentatie sanatoasa si corecta folosind produsele Herbalife.

Creeaza-ti o rutina inteligenta de somn

Somnul este vital pentru a-ti reface nivelul de energie. In momente stresante, de multe ori oamenilor le este mai greu sa adoarma. Pregatirea spatiului de dormit este foarte importanta pentru un somn bun: incepe cu o camera intunecata, fara distrageri. Daca ai posibilitatea, dormitorul trebuie sa fie dedicat doar somnului, astfel incat sa nu fii tentat sa lucrezi sau sa desfasori alte activitati acolo. Fa o pauza de la lumea digitala si, cand mergi la culcare, lasa dispozitivele electronice in alt loc. Asa cum multi parinti fac pentru copiii lor, creeaza un ritual de somn: o baie calda, o carte buna, un ceai din plante inainte de a stinge luminile.

Ramai conectat

Chiar daca esti inconjurat de familie si colegi prin mijloacele video, nimic nu se compara cu o discutie amuzanta cu un prieten bun sau o ruda aflata la distanta. Relatiile cu cei dragi favorizeaza starea de sanatate, sustinandu-ne in perioadele dificile. Fie ca vorbesti la telefon, scrii mesaje, discuti cu un fost coleg de scoala, conectarea cu persoanele care iti ridica moralul este sanatoasa pentru starea ta de bine si te ajuta sa te revigorezi.

Aloca-ti timp pentru tine

Pe de alta parte, cu toata aceasta pandemie, multe persoane tanjesc dupa singuratate. Alocandu-ti timp pentru tine insuti, chiar si pentru 30 de minute, iti vei imbunatati dispozitia si energia. Fa o plimbare in parc sau exploreaza un nou cartier. Ia-ti timp sa mergi in dormitor, sa stingi luminile si sa respiri, sau ia o carte si gaseste un loc linistit pentru a te bucura de singuratate. Acum mai mult ca oricand, ai nevoie de timp sa te relaxezi, sa te reincarci cu energie sau pur si simplu sa visezi cu ochii deschisi.

In momente dificile, trebuie sa ne tratam cu delicatete. Cel mai bun mod de a ne recapata energia cand ne simtim deprimati este acela de a prioritiza si de a avea grija de nevoile noastre in ceea ce priveste sanatatea mentala si fizica. De la alimentatia sanatoasa si miscare, la timp pentru sine sau momente de distractie cu un prieten, corpul are nevoie de ajutor pentru a se reface si a-si recapata energia.

De Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, Vicepresedinte Herbalife pentru performanta sportiva si fitness la nivel mondial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare