Boli

#criza sanitara #protejare familie

Cum iti protejezi intreaga familie in perioada de criza sanitara

Criza sanitara cauzata de noul coronavirus te obliga sa fii mai atenta la nevoile celor din jur si mai ales la sanatatea ta si a familiei tale. Solidaritatea este pe primul loc in ceea ce priveste lupta impotriva virusului, si, mai ales daca locuiesti cu rude in varsta sau cu parintii, va trebui sa faci tot posibilul sa-i protejezi. De asemenea, copiii petrec de cateva luni bune mai mult timp acasa, iar urmatorul an scolar sta inca sub semnul intrebarii. Tocmai de aceea, este esential sa pui pe primul loc sanatatea acestora, inca de acasa. Iata cum poti sa-ti protejezi familia in aceasta perioada:

 

Fa curatenie si dezinfecteaza locuinta

Cel mai important aspect incepe inca de acasa si se refera la importanta dezinfectarii si a pastrarii curateniei in locuinta. Pentru a evita folosirea substantelor pe baza de clor si alcool, poti opta pentru o lampa UV, care te va ajuta sa sterilizezi spatiile in cateva minute. In functie de dimensiunile camerelor de acasa, o lampa UV iti permite sa scapi rapid de germeni si fungi, fie ca este vorba de noul coronavirus sau de mucegai. In acest fel, poti apara sistemul imunitar al membrilor familiei tale si nu te vei mai stresa cu sesiunile de curatenie intensa, cu solutii toxice.  Nu uita sa-i implici pe cei dragi in acest proces si sa-i inveti sa curete suprafetele cat mai des, in special pe copii, atunci cand se afla sub supravegherea unui adult.

Stai mai mult acasa

Daca poti amana concediul, drumul la supermarket sau iesirea la cocktail alaturi de prieteni, nu te expune riscului unei posibile infectari. Cand locuiesti cu alti membri ai familiei precum parintii, socrii sau chiar bunicii, trebuie sa te gandesti de mai multe ori inainte de a iesi in oras. Asigura-te ca iti iei toate masurile de precautie, daca este absolut necesar sa iesi in zone aglomerate si nu participa la evenimente in locatii in care nu se impun masurile recomandate de specialisti. Prevenirea este esentiala si in acest caz, asa ca nu-ti asuma riscul de a pune in pericol viata unei persoane dragi.

Calatoreste in siguranta

Este recomandat sa eviti calatoriile in aceasta perioada, insa, vei avea nevoie de relaxare si deconectare de la ceea ce se intampla in jur. Cand calatoresti cu familia, evita sa ii inghesui pe toti in aceeasi masina. In schimb, opteaza pentru alte mijloace de transport sau mai multe masini, daca este posibil. Daca toata lumea calatoreste in aceeasi masina, asigura-te ca ai suficiente masti pregatite, igienizant pentru maini pe baza de alcool si alte produse care te ajuta sa opresti raspandirea virusului.

Invata-i pe cei mici despre importanta igienei

Indiferent daca sunt acasa, la gradinita sau la scoala, copiii trebuie sa stie cat mai multe despre importanta igienei. Nu incerca sa-i faci sa se spele mai des pe maini din obligatie sau din frica, ci explica-le motivele pentru care sunt nevoiti sa o faca mai des si mai atent in aceasta perioada. Ei trebuie sa stie ca pot evita o posibila infectare, dar si transmiterea in familie a noului coronavirus. Totusi, ai grija sa nu-i asaltezi cu informatii sau sa-i sperii si raspunde intrebarilor lor, ori de cate ori arata curiozitate fata de acest subiect. Nu uita nici sa fii un exemplu pentru ei, deoarece copiii vor imita gesturile facute de parinti si isi vor dori sa-i multumeasca printr-un comportament adecvat.

Protejarea familiei trebuie sa fie pe primul plan in aceasta perioada, iar masurile pe care le poti lua trebuie implementate atat acasa, cat si daca iesi in oras sau in concediu. Fa tot posibilul pentru a-ti sprijini rudele aflate in categoriile de risc si fa compromisuri, daca este nevoie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului