Boli

#boli de piele #piele #grasime #puncte de grasime

Cum indepartezi punctele de grasime din jurul ochilor

Punctele de grasime reprezinta o afectiune a pielii des intalnita in randul persoanelor adulte. Apare insa si la copii si bebelusi. De cele mai multe ori, aceste puncte dispar de la sine, insa sunt si cazuri cand este nevoie de interventie dermatologica.
 

Ce sunt punctele de grasime


Punctele de grasime apar pe pielea din jurul ochilor, la persoanele de tote varstele. Aceste puncte de grasime se formeaza atunci cand cheratina (o substanta produsa de piele) ramane blocata in tesuturile de la suprafata pielii si formeaza mici chisturi.

De cele mai multe ori, aceste puncte de grasime apar la baza unui folicul de par sau a unei glande sudoripare. Punctele de grasime apar de obicei in zona ochilor, obrajilor sau pe pleoape.

 

Cum dispar punctele de grasime


Punctele de grasime dispar de cele mai multe ori de la sine, in special in randul adolescentilor. Sunt insa si cazuri cand aceste puncte de grasime trebuie indepartate dermatologic. Punctele de grasime au un aspect alb sau galben deschis si se gasesc la suprafata pielii din jurul ochilor, insa au radacini adanci.

Dimensiunea acestor puncte de grasime variaza, de la puncte foarte mici, care pot fi confundate cu acneea, pana la puncte mai mari. Aceste puncte mari se indeparteaza de cele mai multe ori la cabinetul unui medic dermatolog.
 

Cum se trateaza punctele de grasime


Punctele de grasime reprezinta o afectiune a pielii des intalnita, atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor si bebelusilor. Aceste puncte nu sunt canceroase, sunt nedureroase si nu au efecte secundare atunci cand sunt indepartate.

Daca punctele de grasime nu dispar de la sine sau reapar in mod frecvent, este indicat sa mergi la un medic dermatolog. Exista insa si o seri de pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a preveni aparitia acestor puncte si pentru a nu agrava situatia lor.

In foarte multe cazuri, produsele cosmetice pentru piele si par pe care le folosim zilnic contribuie la formarea punctelor de grasime.

Este astfel foarte important sa faci o selectie a produselor pe care le folosesti. De asemenea, este forte important sa pastrezi porii pielii cat mai curati. Astfel, o masca exfolianta aplicata in mod regulat ajuta la curatarea pielii si previne aparitia punctelor de grasime.

Daca problema persista mergi la un medic specialist. Acesta iti va recomanda creme cu retinol, produse exfoliante acide sau indepartarea sterila a acestor puncte de grasime.
 

Cum sa indepartezi punctele de grasime


Daca nu vrei sa mergi la un cabinet dermatologic, poti indeparta chiar tu acasa punctele de grasime. Pentru a indeparta aceste puncte ai nevoie de un ac steril, o solutie de curatare pentru fata, o lotiune tonica si un prosop de fata curat.

Inainte de a indeparta punctele de grasime, spala bine fata cu sapun sau lotiune de curatare. Inmoaie un prosop in apa calduta si aplicca-l pe fata. Lasa-l sa actioneze cateva minute. Foloseste apoi acul steril pentru a pune presiune pe mijlocul punctului de grasime.

In acest fel vei sparge punctul de grasime si vei putea scoate de acolo tot continutul, cu ajutorul unui prosop sau servetel curat. Dupa ce ai indepartat punctul de grasime, spala bine zona si aplica o lotiune astringenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare