Boli

#diferentiere dureri de cap #dureri de cap #cefalee #migrene #dureri

Cum diferentiezi durerile de cap, ca sa le tratezi corect

Durerile de cap pot fi surde sau ascutite si pot dura de la cateva zeci de minute pana la cateva zile, in functie de tipul acesteia. Ca sa scapi de aceste neplaceri si sa previi aparitia unei noi dureri de cap, este important sa identifici tipul si cauzele cefaleei. Migrenele si cefaleea cauzata de tensiune sunt cel mai frecvent intalnite.

Aproape jumatate dintre romani acuza migrene si dureri de cap cel putin o data pe luna, iar jumatate dintre acestia au astfel de dureri in fiecare saptamana, spune cel mai recent sondaj realizat pe aceasta tema de GfK Romania.

Migrenele, insotite de stari de greata si varsaturi

Potrivit reprezentantilor Departmentului american pentru sanatate, migrenele sunt acele dureri de tip pulsatil, care pot fi resimtite in tot capul sau doar intr-o anumita zona. Sunt, de cele mai multe ori, insotite de ameteli, de stari de greata si de senzatia de tiuit in ureche.

Totodata, cei afectati sunt sensibili la lumina si pot simti si o durere localizata in spatele ochilor. Migrenele pot dura intre 4 si 72 de ore. Cei care se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa consulte medicul, care este in masura sa stabileasca un tratament.

Durerile cauzate de tensiune pot tine chiar si o saptamana

Cefaleea poate tine de la 30 de minute si pana la o saptamana, potrivit neurologului Michel Lanteri-Minet, citat de femmeactuelle.fr. Aceasta durere este cauzata de o tensiune nervoasa sau musculara. Nu este la fel de intensa ca migrena si nu este insotita de varsaturi, de ameteli si nici de sensibilitate la lumina.

Durerea apare in spatele capului si cuprinde, treptat, tot scalpul, pana in zona tamplelor. De obicei, cefaleea cauzata de tensiune trece cu ajutorul medicamentelor contra durerii, insa daca te confrunti des cu aceasta problema este bine sa consulti medicul.

Stresul si somnul insuficient se numara si ele printre cauzele acestor dureri.

Nevralgia migrenoasa, mai frecventa la barbati

Un alt tip de cefalee este nevralgia migrenoasa -o durere puternica, intr-o parte a capului, insotita de lacrimare a ochilor, de nas infundat sau de senzatia de arsura a fruntii- care poate dura de la 20-30 de minute si pana la patru ore. Acest tip de durere apare mai frecvent la barbatii fumatori, cel mai adesea la 2-3 ore dupa ce au adormit.

Sursa foto: tgp.com.ph

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare