Boli

# suspiciuni coronavirus #protejare familie #coronavirus #familie

Crezi ca ai coronavirus? 5 lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a-ti proteja familia

Crezi ca ai coronavirus sau pur si simplu esti expus constant riscului de a-l contacta? Iata ce masuri trebuie sa iei pentru a-ti proteja familia si pe cei din jur.

1. Stabileste o zona de carantina

Ideal ar fi ca aceasta sa fie camera ta, in care te simti bine si unde sa ai cat mai putin contact cu cei din casa. Cand iesi din camera pastreaza distanta de doi metri fata de restul persoanelor. Ideal ar fi sa poti folosi propria baie si nu baia comuna, pentru a preveni ca virusul sa se raspandeasca.

2. Daca este posibil, persoanele cu risc crescut trebuie sa stea izolate

Daca trebuie sa muncesti si ai in casa persoane cu risc crescut este indicat ca acestea sa stea in camera lor sau, daca este posibil, intr-o alta locuinta, unde sa fie feriti total de coronavirus.

3. Nu imparti mancarea cu restul familiei

Renunta la obiceiul de a imparti mancarea cu restul familiei. Fiecare trebuie sa manance din farfuria lui in aceasta perioada. Cu atat mai mult nu trebuie sa folositi aceleasi tacamuri sau pahare fara a le spala foarte bine inainte.

4. Dezinfecteaza foarte bine locuinta

Dezinfectarea locuintei este pasul principal pentru a elimina cea mai mare parte a virusului. Dezinfecteaza clantele, telefonul, cheile, dar si surafetele folosite zilnic, precum masa, blatul de bucatarie, baia, etc. O curatenie desavarsita nu este suficienta in aceasta perioada.

5. Limiteaza interactiunea cu animalele de companie

Daca locuiesti alaturi de alte persoane si aveti si animale de companie, limiteaza interactiunea cu acestea. Le poti mangaia dupa ce te speli foarte bine pe maini si te dezinfectezi, insa in niciun caz nu trebuie sa le mai imbratisezi sau sa le pupi. Oricat de dificil ti s-ar parea. Acestea nu iau virusul, insa il pot transmite uneia dintre persoanele alaturi de care locuiesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului