Boli

# izolare la domiciliu #coronavirus #medicamente

CORONAVIRUS: De ce medicamente ai nevoie pentru perioada de izolare la domiciliu

Izolarea la domiciliu este una dintre preventiile luate de multe companii in aceasta perioada, pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Pentru aceasta perioada este indicat sa te pregatesti nu numai cu mancare si apa ci si cu medicamentele necesare. Iata o lista de medicamente pe care orice persoana trebuie sa le aiba in casa in aceasta perioada.

Atentie! Pentru persoanele care au tratamente medicamentoase de lunga durata este indicat sa se faca provizii de medicamente pentru o perioada mai indelungata, in functie de recomandarile medicului curant.

Medicamente antiinflamatoare – acestea sunt indicate pentru dureri cronice, dureri menstruale, dureri de cap, de dinti si nu numai. Pe lista medicamentelor antiinflamatoare se numara cele care contin ibuprofenul, aspirina si paracetamolul.

Antihistaminice – primavara este sezonul alergiilor. Asadar, din casa nu trebuie sa-ti lipseasca antihistaminicele.

Medicamente antifebrile, precum paracetamolul. Acesta este indicat pentru scaderea temperaturii si tratarea racelilor usoare, dar si durerilor, in special a celor efectuate in urma interventiilor chirurgicale, ori a celor provocate de luxatii, entorse si a nevralgiilor dentare.

Medicamente digestive – de la cele pentru arsuri stomacale, la cele antispastice si pana la cele cu efect laxatic, sau din contra, antidiareice, pe toate trebuie sa le ai in casa, in caz de urgenta. Aceste urgente sosesc de cele mai multe ori neanuntate, asadar trebuie sa te pregatesti din timp.

Indigestia, balonarea, tulburarile stomacale (diaree, constipatie) si tulburarile antispastice (crampe si dureri abdominale), sunt simptome pe care toata lumea le experimenteaza regulat. In momentul in care vei ramane izolat la domiciliu pentru o saptamana, doua sau mai mult, in functie de cum decurg lucrurile, este indicat sa le ai in casa.

De asemenea, este indicat sa ai in casa si suplimente precum Vitamina C, Magneziu, Vitamina D sau complex de vitamine si minerale pentru intarirea imunitatii.

Dezinfectante nu trebuie sa-ti lipseasca din casa indiferent ca ne aflam sau nu intr-o situatie de criza. Acestea sunt utile in caz de accidentari minore si nu numai. Printre acestea se numara: apa oxigenata, rivanol, betadina, pansament, fese si leucuplast.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare