Boli

#nas #nas infundat #olynth #congestie nazala

Copilul tau nu se odihneste noaptea din cauza nasului infundat?

Afla de la specialistul in pediatrie, Prof Dr Adrian Georgescu, cum il poti ajuta.

Nasul infundat este un simptom care apare frecvent in anotimpul rece ca urmare a unei infectii virale sau bacteriene. In cele mai multe cazuri nu este indicat tratamentul cu antibiotice, deoarece in timp acesta poate slabi sistemul imunitar al copilului.

Poti sa il ajuti sa depaseasca aceste probleme, si in acelasi timp sa isi dezvolte propriul mecanism de aparare, folosind decongestionantul nazal potrivit.

 

Ce inseamna de fapt simptomul de nas infundat ?

 

In urma luptei organismului cu infectia virala sau bacteriana apare in general inflamatia, in acest caz: inflamatia mucoasei nazale. Aceasta ingreuneaza trecerea aerului prin fosele nazale.

Inflamatia e insotita de secretii de materii fluide sau vascoase, care pot duce la deshidratarea mucoasei si pierderea de . Acesta e secretat in mod natural de mucoasa nazala si are un dublu rol:

  • mentine hidratarea mucoasei nazale
  • protejeaza caile nazale de invazia streptococilor, implicati in aparitia faringitelor.

 

De ce e nasul infundat mai deranjant noaptea?

 

In timpul somnului, copilul respira mai greu din cauza pozitiei orizontale, care nu permite patrunderea aerului prin fosele nazale. Totodata datorita pozitiei, mucusul in exces se poate scurge prin nasofaringe, provocandu-i tuse sau chiar otite si sinusite.

Cel mic este obligat sa respire pe gura, devenind astfel si mai vulnerabil actiunii microbilor. e tulburat, ceea ce ii va creea o stare de neliniste si agitatie in timpul zilei.

 

Cum iti poti ajuta copilul?

 

Asigura-te ca bea multe lichide si ca aerul din camera e umidificat. Totodata poti grabi vindecarea folosind noul decongestionant nazal HA 0,05%, cu acid hialuronic . Olynth HA 0,05% este creat special pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani. O pulverizare in fiecare nara de maxim 3 ori pe zi reduce inflamatia mucoasei si in scurt timp copilul tau va putea respira normal.

Acest spray contine acid hialuronic, substanta pierduta de mucoasa odata cu eliminarea mucozitatilor. Prin pulverizarea sprayului Olynth HA, mucoasa copilului isi recapata hidratarea si primeste in acelasi timp un suplimentar in lupta impotriva streptococilor.

Durata necesara a tratamentului pentru copilul tau va fi stabilita de catre medic, in general se recomanda un tratament de cel mult 5 – 7 zile.

 

Olynth HA pentru copii. Libertate pentru nasucuri

 

Olynth HA 0,05% spray solutie este un medicament. Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala . Se recomanda citirea cu atentie a prospectului si a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare