Boli

#ziua mondiala a sanatatii #consultatii gratuite #salvare

Consultatii gratuite de Ziua Mondiala a Sanatatii

Astazi, 7 aprilie 2010,  se sarbatoreste ziua mondiala a sanatatii si cum altfel daca nu prin consultatii gratuite oferite tuturor persoanelor care le solicita. Initiativa apartine medicilor din intreaga tara care ajung astazi in Capitala, de la ora 9 pana la 18, iar actiunea are loc in Piata Revolutiei unde sunt amenajate patru corturi mari oferite de Crucea Rosie .


Oricine vrea, are timp si simte ca este cazul sa isi faca un control de rutina, poate intra in oricare dintre corturile amenajate in aceasta locatiei si poate cere o consultatie .


De asemenea, anul acesta s-a implicat in acest program si Primaria Sectorului 2 care pune la dispozitie 3 ambulante pentru cei care vor sa isi faca urmatoarele investigatii in mod gratuit: masurarea tensiunii arteriale, electrocardiograme, masurarea glicemiei, colesterolului, ureei si creatininei.


Cele trei salvari vor stationa astazi in fata primariei din Parcul Obor, intre orele 10 si 18, unde sunt asteptati toti cei interesati. De asemenea, persoanele care in urma consultatiei vor prezenta modificari ale parametrilor clinici, vor fi indrumate catre serviciile de specialitate corespunzatoare pentru aplicarea tratamentului necesar.


Ca in fiecare an, se alege cate o tema, iar cea de anul acesta se va numi "Urbanizarea: o provocare pentru sanatatea publica" tocmai pentru ca specialistii in sanatate vor sa traga un semnal de alarma asupra impactului pe care urbanizarea il are asupra sanatatii populatiei.


Medicii vor sa atraga atentia asupra faptului ca urbanizarea ne afecteaza intr-un mod foarte puternic, incepand de la consumul de apa care nu mai este tocmai pura si curata, alimentatia nesanatoasa, lipsa activitatilor fizice, abuzul de alcool, fumatul, bolile usor transmisibile dar si riscul crescut de epidemii. Asadar, acestia vor oferi tuturor pacientilor sfaturi despre cum isi pot mentine sanatatea la cote optime, in ciuda faptului ca traiesc in mediul urban.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare