Boli

#cancer #condiment miraculos #tratament minune #turmeric #curcuma #tratament

Condimentul care te apara de cancer! De ce trebuie sa-l consumi cat mai des

Turmericul, cunoscut si ca sofran indian sau curcuma este un condiment minune care te protejeaza de numeroase boli, inclusiv de temutul cancer.

Acest condiment era folosit inca din Antichitate, in medicina traditionala chinezeasca si in cea ayurvedica, indiana. Este insa un condiment aromat ce se potiveste multor mancaruri, dandu-le un gust aparte. In scop medicinal se folosesc mai ales pudra, infuzia de radacina si tinctura de turmeric.

Turmericul contine o substanta numita curcumina. Acesta este responsabila pentru culoarea galben-portocalie si pentru aroma specifica plantei. Totodata are numeroase proprietati terapeutice.

Curcuminoide, substantele biologice active care se gasesc in curcumina, au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Potrivit cercetatorilor 100 de grame de turmeric contin 3-5 grame de curcumina.

Turmericul are proprietati antiinflamatorii naturale, ajutand la reucerea durerilor cauzata de artrita sau osteoporoza. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei asociate cu astmul, potrivit realitatea.net.

Turmericul contine numerosi antioxidanti, fiind un aliat de nadejde in lupta cu ridurile si in prevenirea cancerului de colon, cancerului de prostata si a metastazelor. In plus, este cunoscut ca fiind un tratament ieftin si eficient al poliartritei reumatoide si al bolilor inflamatorii intestinale (Boala Crohn si colita ulcerativa).

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare