Boli

#geen dental #stomatologie

Clinica Green Dental – tratamente stomatologice sigure

Afectiunile dentare pot fi preintampinate printr-o atitudine preventiva in ceea ce priveste sanatatea dentara, insa teama de medicul stomatolog determina multi pacienti sa amane programarea unei consultatii pana in momentul in care apare durerea. Iar odata aparuta durerea, integritatea dintelui poate fi profund compromisa.

 

 Vestea buna este ca piata de stomatologie din Romania s-a dezvoltat foarte mult si ofera pacientilor anxiosi, sau celor care isi doresc sa trateze o afectiune dentara in conditii de maxima siguranta si sub coordonarea unei echipe de medici cu experienta vasta in domeniu, posibilitatea de a alege serviciile unei clinici care utilizeaza tehnologii digitale de ultima generatie si tratamente minim invazive.

Astfel, tratamentul dentar se va desfasura in conditii confortabile pentru pacient, iar timpul petrecut de acesta pe scaunul dentar va fi mult mai scurt.

Green Dental este clinica stomatologica in care teama de dentist dispare pe loc, atat datorita modului inovator in care sunt realizate tratamentele dentare cat si datorita profesionalismului echipei de medici.

Clinica stomatologica Green Dental reprezinta un concept unic in stomatologia din Romania, prin faptul ca este prima clinica eco-friendly din tara, adoptand in toata activitatea pe care o desfasoara conceptul de stomartologie verde si de preventie dentara. Clinica face parte din grupul DENT ESTET, avand la baza experienta de peste 21 de ani a companiei.

Green Dental, prima si singura clinica eco-friendly din Romania

Green Dental a adoptat inca de la infiintare conceptul de „green dentistry”, ceea ce inseamna ca accentul este pus, in primul rand, pe prevenirea problemelor dentare si pe interventii minim invazive, realizate cu ajutorul unor tehnologii digitale de ultima generatie.

Asadar, clinica Green Dental dispune de sapte cabinete dentare performante, un laborator dentar propriu si o echipa medicala multidisciplinara care trateaza cu succes toate cazurile stomatologice, indiferent de complexitate.

In plus, medicii participa anual la cursuri de specializare, atat in Romania, cat si in SUA si Europa, lucru care ii ajuta pe pacienti sa aiba siguranta ca vor fi tratati de profesionisti care sunt la curent cu ultimele tehnici si tehnologii de tratament disponibile. Avand o vasta expertiza in toate ramurile stomatologiei moderne si in utilizarea tehnologiilor digitale, echipa de medici dentisti redau zambetele si increderea tuturor pacientilor care le trec pragul cabinetului.

Principiile stomatologiei verzi si beneficiile acestora

Preventia, tratamentele minim invazive, utilizarea tehnologiilor de ultima generatie, precum si a materialelor reciclabile sau a produselor biodegradabile sunt doar cateva dintre principiile pe care se bazeaza „stomatologia verde” sau „green dentistry”, asa cum o numesc americanii.

Cu alte cuvinte, conceptul de „stomatologie verde” are la baza o viziune integrata asupra sanatatii orale si acorda o importanta deosebita armoniei dintre tratamentul oferit pacientului si reducerea impactului pe care acesta il are asupra mediului inconjurator.

Medicii pe care ii vei intalni in clinica Green Dental considera ca, prin acordarea unei mai mari atentii preventiei si adoptarii unui stil de viata cat mai sanatos, starea de sanatate a pacientului, comunitatea si mediul inconjurator au numai de castigat.

De exemplu, o radiografie digitala realizata intr-o clinica eco-friendly presupune utilizarea unor tehnologii moderne cu un numar minim de radiatii, ceea ce reprezinta un beneficiu atat pentru pacient, cat si pentru mediul inconjurator. La fel, atunci cand obturatiile clasice din amalgam (considerat a fi toxic din cauza continutului mare de mercur) sunt inlocuite cu cele din materiale eco-friendly, precum compozitul fotopolimerizabil, sunt protejati atat pacientul, cat si natura. Putini dintre noi stiu ca obturatiile din amalgam, atunci cand sunt indepartate, pot ajunge in reteaua de apa si polua, astfel, cea mai de pret resursa a planetei.

In plus, trebuie sa stii ca tehnologia de ultima generatie de care dispune clinica permite pastrarea unei suprafete cat mai mari din smaltul natural al dintelui (lucru care poate oferi pacientului numeroase beneficii pe termen lung), iar restaurarile protetice sunt realizate din ceramica, material biocompatibil cu organismul si care ofera un grad ridicat de estetica.

De asemenea, daca vorbim despre principiile stomatologiei verzi, trebuie mentionat si faptul ca, pe langa preferinta pentru tratamente si tehnici minim invazive si materiale biocompatibile, accentul este pus si pe folosirea responsabila a resurselor naturale (apa, hartie, electricitate etc.), pe reducerea poluarii si a deseurilor, pe incurajarea unui stil de viata sanatos, pe evitarea materialelor toxice si pe tratarea cauzei, nu doar a simptomelor (aspect care il ajuta pe pacient sa isi mentina sanatatea orala pe termen lung).

In concluzie, scopul unei clinici stomatologice eco-friendly este de a oferi servicii performante, intr-un ambient placut si sigur, imbinand grija pentru pacient cu grija pentru natura.

Asadar, ai toate motivele sa lasi teama deoparte si sa iti programezi o intalnire cu unul dintre medicii din echipa Green Dental. Fie ca ai nevoie de tratamente complexe de implantologie, estetica dentara, ortodontie, edodontie, parodontologie sau chirurgie orala, clinica stomatologica Green Dental este raspunsul pe care il cauti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare