Boli

# remediu raceala #remediu #studiu #tuse #ciocolata

Ciocolata, remediu eficient impotriva racelii

Cine nu adora ciocolata? Este dulce, cremoasa si ti se topeste in gura. In plus, papilele gustative sunt in extaz ori de cate ori simt gustul ciocolatei. Despre acest aliment stim deja ca are proprietati antioxidante si lupta impotriva depresiei, insa stiai ca este eficient si in lupta cu raceala?

 

Potrivit unor studii efectuate recent in SUA, cercetatorii au ajuns la concluzia ca ciocolata pare sa fie un remediu eficient in lupta cu raceala. Chiar mai eficient decat medicamentele traditionale, in special cand vine vorba despre protejarea gatului si combaterea tusei.

Potrivit cercetatorului si profesorului Alyn Morice de la Universitatea Hull, ciocolata este cel mai bun remediu impotriva racelii, fiind mult mai eficace decat medicamentele. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 163 de persoane care, in momentul in care se luptau cu raceala, au consumat ciocolata. Acest aliment s-a dovedit mai eficient contra virozei decat antibioticele, potrivit clicksanatate.ro.

Astfel, ciocolata lupta eficient in combaterea tusei si protejeaza mucoasa gatului mult mai eficient decat anumite medicamente.

Sursa foto: unsplash.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului