Boli

#lentile de contact #bauturi energizante #obiceiuri proaste #incheieturi

Topul obiceiurilor proaste care iti pun sanatatea in pericol

Actiuni aparent banale, precum "trosnitul" incheieturilor sau gustarile nocturne, au un impact serios asupra sanatatii pe termen lung. Identifica momentele in care esti mai predispus sa cedezi in fata unor obiceiuri proaste si nesanatoase si scapa de ele cat mai repede cu putinta!

Statul pe scaun intr-o pozitie incorecta

Copiii sunt invatati de parinti si invatator care este pozitia corecta pe scaun, dar cei mai multi retin doar ca nu este bine sa stea cocosati. Mutarea catre partea frontala a scaunului poate fi o problema la fel de mare.

Cand te lasi in jos pe scaun, muschii si ligamentele sunt mentinuti intr-o tensiune nefireasca pentru mai mult timp. Consecintele variaza de la dureri de spate pana la migrene si oboseala. Cu putin exercitiu, poti renunta la lasatul in scaun, obicei prost ce poate provoca probleme pentru coloana vertebrala in special celor care stau toata ziua pe scaun la birou.

Excesul de bauturi alcoolice inainte de culcare

Alcoolul te ajuta sa adormi, insa, in realitate, te impiedica sa te odihnesti cu adevarat. Consumul de bauturi alcoolice in exces chiar inainte de culcare afecteaza calitatea somnului pe durata intregii nopti. Studiile de specialitate au demonstrat ca somnul odihnitor intareste sistemul imunitar, astfel ca persoane care se culca dupa ce au baut mai mult de un pahar de vin sau o bere risca sa se imbolnaveasca mai usor.

"Trosnitul" incheieturilor

Chiar daca nu provoaca artrita in mod prematur, trosnitul incheieturilor, transformat in obicei, afecteaza ligamentele.

Fumatul la prima ora

Fumatorii care vor prima tigara la 30 de minute dupa ce s-au trezit au un risc de a dezvolta cancer pulmonar, esofagian sau cerebral cu 80% mai mare decat nefumatorii! Incepe fiecare dimineata cu spalarea dintilor, dupa care bea un pahar cu apa, care contribuie la eliminarea mai rapida a toxinelor adunate in organism pe timpul noptii. Daca trebuie sa fumezi, fa-o abia dupa 60-75 de minute de la trezire.

Dormitul cu lentilele de contact

Ochelarii sunt inlocuiti tot mai mult de lentile de contact, dar nu toti utilizatorii respecta regulamentul de folosire. Riscul de a dezvolta infectii oculare este mult mai mare pentru cei care nu-si scot lentilele de contact inainte de culcare, iar ochii sunt lipsiti de oxigenarea necesara pe timpul noptii.

Abuzul de bauturi energizante

Combinatia de zahar si cafeina este daunatoare corpului in cantitati mari si afecteaza cel mai mult sistemul cardiovascular, dar poate creste si glicemia in mod periculos. Excesul de cafea indulcita cu zahar (mai mult de 4 cesti pe zi) si de bauturi energizante carbogazoase creste riscul de infarct si poate favoriza si instalarea diabetului.

Gustarile nocturne

aca pofta de mancare te loveste imediat dupa ce ai ajuns in pat, nu este recomandat sa te scoli si sa faci o razie in frigider. Gustarile luate cu mai putin de 2-3 ore inainte de culcare pot incetini ritmul metabolismului, iar organismul foloseste energia limitata din timpul somnului pentru digestie si nu pentru arderea grasimilor.

Sursa foto: Prevention.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare