Boli

#tratament #lipitori #urina #sanatate #boli

Cele mai ciudate remedii terapeutice

Ti se pare incomod sa iei o pastila ceva mai mare, atunci cand esti bolnav? Ce-ai spune daca ai afla ca exista persoane care isi beau propria urina pentru a-si pastra tinererea pielii sau bolnavi care apeleaza la ajutorul lipitorilor pentru a-si imbunatati circulatia sangvina. Nici vedetele de la Hollywood nu se dau inapoi cand vine vorba de tratamente ciudate. Victoria Beckham de exemplu apeleaza la un tratament pe baza de gainat de pasare pentru a-si mentine frumusetea.

Iata 5 dintre cele mai ciudate remedii terapeutice care te ajuta sa-ti dobandesti sanatatea:

1 Tratamentul cu urina

Stiai ca aproximativ 4 milioane de persoane se trateaza cu propria urina? Terapia prin urina este folosita inca din antichitate datorita proprietatilor medicinale remarcabile. Practicata la inceput in Japonia si India, urinoterapia este utilizata in prezent in tari din SUA, cat si in Germania si Franta.

Intrebarea pe care si-o pun foarte multe persoane este daca urina nu este totusi toxica. Specialistii spun insa ca nici ureea si nici acidul uric nu sunt toxice. De fapt, urina pe care o eliminam este bogata in compusii care se gasesc in mod obisnuit in sange (uree, saruri , apa etc).

Sursa foto: afrik.com

Ureea detine proprietati terapeutice remarcabile, ca drept dovada in ultima perioada este intens folosita in medicina si cosmetica. Ureea este un bun diuretic, iar ca si solutie cu o concentratie de 2%, are o actiune cicatrizanta asupra plagilor. Utilizata sub forma de masaj, urina este benefica pentru epiderma, pastrandu-i elasticitatea si tonicitatea.

Urinoterapia este utilizata astfel pentru mentinerea frumusetii parului si a pielii, in picaturile de ochi, pentru spalaturile intestinale, dusuri vaginale, comprese umede, gargara etc.

2 Tratamentul cu

Cu foarte multa vreme in urma, lipitorile medicinale erau considerate adevarate medicamente pentru tratarea diverselor tulburari de sanatate. Hirudologia – utilizarea lipitorilor in scop terapeutic – este folosita si in ziua de azi in special in tratarea afectiunilor cardiovasculare, reumatismale si pentru refacerea mai usoara a organismului dupa interventii chirurgicale.

Sursa foto: tdg.ch

Lipitorile se folosesc de peste 30 de ani in ajutorul chirurgiei reparatoare si reconstructive, in cazul grefelor de degete, urechi sau piele. Aspirand sangele pacientului, lipitorile ajuta la reabsorbtia cheagurilor de sange si restabilirea circulatiei sangvine in membrul grefat.

In plus, in momentul muscaturii, lipitorile medicinale elibereaza substante anesteziante si analgezice care nu fac simtita durerea. Astfel, a fost demonstrat efectul benefic in tratamentul durerii, in special in cazul persoanelor afectate de artroza genunchiului.

3 Tratamentul cu pestii Garra rufa

Denumiti si „pestii doctor”, pestii Garra rufa sunt cunoscuti pentru efectele terapeutice pe care le au asupra corpului. Acesti pesti provoaca micro-masaje delicate care relaxeaza, fapt ce constituie un medicament antistres eficient.

In plus, Garra rufa secreta prin intermediul gurii o enzima, antralina, care stimuleaza diviziunea celulelor pielii. Astfel, specialistii au descoperit ca tratamentul cu pestii Garra rufa combinat cu radiatii UV poate trata eficient eczemele si psoriazisul.
 

Sursa foto: attachments.techguy.org

4 Tratamentul cu ventuze

Tratamentul cu ventuze reprezinta o terapie bazata pe stimularea pielii, care face parte din metodele de detoxifiere a corpului. Ventuzele care se aplica pe piele permit astfel eliminarea toxinelor din organism. Ca pentru orice alt proces de detoxifiere, tratamentul cu ventuze se bazeaza cu precadere pe teoria lichidelor.

Sursa foto: femmeenligne.files.wordpress.com

Acest dezechilibru poate fi corectat lasand sa curga lichidele de prisos. Aceasta evacuare se poate face fi prin intermediul pielii, fie prin alte organe cum sunt intestinele sau rinichii.

Efectul de sugere a pielii din urma aplicarii ventuzei provoaca efectul de revulsie a sangelui si a lichidului limfatic in tesuturile de la suprafata pielii. Tratamentul cu ventuze are efectul de a stimula metabolismul, de a elimina tensiunile musculare si de a activa sistemul imunitar.

5 Tratament cu gainat

Acest tratament nu mai reprezinta deloc o noutate pentru un celebru salon londonez, deoarece il propune clientelor sale de peste un an. Substanta denumita guanina este cea care face ca excrementele pasarilor sa fie considerate o adevarata comoara pentru mentinerea frumusetii si tineretii pielii.

Atentie insa! Excrementele nu se folosesc in stare proaspata. Versiunea utilizata de Victoria Beckham este preparata din ingrediente specifice: gainatul este uscat si amestecat cu ceai verde. Un astfel de tratament de infrumusetare a pielii nu este deloc ieftin, costa peste 170 de euro.

Sursa foto: media.paperblog.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare