Boli

#alergii rare #alergii bizare #alergii severe # boli bizare #alergii

Cele mai bizare alergii din lume

O persoana poate sa fie alergica la orice: de la sarutul partenerului, pana la o simpla atingere. Descopera cele mai ciudate alergii, care pe cat sunt de rare, pe atat sunt de neplacute pentru cei care sufera din cauza lor. Astfel de alergii le fac viata un adevarat calvar, aproape imposibila celor care le dezvolta, mai ales ca pentru multe dintre ele nu exista niciun fel de tratament.

Alergia la atingere

Multi dintre noi tanjim dupa o mangaiere, iar cand suntem indragostiti, ne place sa ne cuibarim in bratele persoanei iubite. Insa pentru 5% din populatia Globului aceste mangaieri sunt aproape sinonime cu moartea, pentru ca le povoaca o alergie severa la nivelul pielii, numita dermatografie. Se manifesta printr-o eruptie puternica la nivelul pielii, care se si inroseste. Medicii nu cunosc cauzele bolii si nu au un tratament eficient.

Sarutul, fata pentru unele persoane

Un sarut pasional poate fi "sarutul mortii" pentru o persoana care are o alergie severa la un anumit aliment sau medicament. Daca in saliva persoanei cu care se saruta se gasesc particule dintr-o substanta alergena, este suficient sa ii declanseze imediat o reactie alergica puternica, care ii poate cauza moartea. Este si cazul unui adolescent britanic, Jamie Steart, care a intrat in soc anafilactic la putin timp dupa ce si-a sarutat o colega care mancase alune, fructe oleaginoase la care el era alergic.

Alergia la telefoane mobile

Ti-ai putea imagina viata fara telefon mobil? Pentru aproximativ 3% dintre femei si 17% dintre barbatii de pe Glob folosirea telefonului mobil este de-a dreptul imposibila. Acest lucru se intampla din cauza alergiilor pe care le au la nichel, metal care intra in componenta butoanelor, a ecranului si a castilor telefoanelor. De aceea, daca folosesc telefonul, le apar pete rosii pe obraji, insotite de mancarimi, dar si dureri de maxilar.

Alergia la apa

Pare de neimaginat ca o persoana sa fie alergica la apa, insa este cat se poate de adevarat. Desi corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa, pentru aproximativ 40 de persoane de pe intreg Globul apa este sinonima cu otrava. Boala e cunoscuta drept urticarie acvagena si se manifesta prin aparitia de pete rosii pe corp si mancarimi, la contactul cu apa, chiar si cu propriile lacrimi sau transpiratie. Medicii nu au gasit inca un leac pentru cumplita alergie.

Sursa foto: revision3.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului