Boli

# sanatatea organismului #unghii #picioare #piele uscata #calcaie crapate

Ce spun picioarele despre sanatatea ta

Picioarele pot reprezenta un "radar" pentru problemele tale de sanatate. Ca si restul corpului nostru, picioarele noastre sufera anumite modificari pe masura ce corpul imbatraneste. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa analizezi picioarele din cand in cand si sa acorzi atentie unor semne mai putin obisnuite.

Pielea uscata sau crapata


Chiar daca picioarele sunt mai protejate decat tenul (care are tendinta sa se dezhidrateze mai des mai ales in sezonul rece), pielea acestora se poate usca sau crapa foarte mult. Daca incerci cu diferite modalitati de hidratare (uleiuri, creme etc) si nu functioneaza, este foarte posibil ca organismul sa incerce sa iti transmita un mesaj destul de neplacut: diabet.
 

Exfoliere si mancarimi


Pielea uscata, care se exfoliaza si la nivelul careia exista mancarimi poate fi semn al unei infectii fungice. Este vorba mai exact despre infectia numita "piciorul atletului". Simptomele apar initial in zonele calde si umeze ale picioarelor (intre degete), dar se extinde rapid spre toata suprafata mai ales daca infectia nu este tratata corespunzator.
 

Unghii groase si galbene
 

Unghiile groase si ingalbenite sunt de obicei semn al imbatranirii, insa ar putea fi si semn al unei ciuperci la nivelul unghiilor. Aceasta se trateaza de multe ori cu medicamente si unguente orale, dar din pacate pastilele pot avea efecte nocive grave la nivelul ficatului. Cel mai bine este sa optezi pe noile tratamente pe baza de laser.

De asemenea, unghiile galbene mai pot fi un rezultat al produselor cosmetice cum ar fi oja. In acest caz cel mai bine este sa oferi o pauza unghiilor tale (cel putin o luna) si sa le lasi sa "respire".
 

Unghii negre


In cazul in care nu este vorba despre o vanataie, iar unghia s-a innegrit de-a lungul timpului, poate fi vorba despre o infectie fungica. Acest simptom trebuie verificat cu atentie, mai ales daca suferi de diabet zaharat .
 

Durere la nivelul degetelor


De foarte multe ori aceste simptom este complet ignorat sau tratat superficial cu o baie calda. Din pacate, durerile degetelor pot semnifica prezenta unei forme de artrita, a unui atac de guta sau a unei acumulari de acid uric in organism.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare