Boli

#diabet #sanatate #simptome diabet # efecte adverse diabet

Ce fel de schimbari provoaca diabetul in organismul tau

Diabetul este o afectiune care se manifesta prin scaderea nivelului de insulina in organism, iar acest lucru, la randul sau, provoaca o serie de schimbari. Iata-le pe cele mai frecvente, atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor.

Caderea parului

Persoanele bolnave de diabet se confrunta adesea cu caderi masive de par. Pentru inceput parul incepe sa cada mai mult decat in mod normal, dupa care poti observa cum vei pierde suvite intregi. Desigur, parul se regenereaza destul de repede, asa ca nu trebuie sa iti faci prea multe griji din acest punct de vedere.

Totusi, pentru a preveni caderea parului, dincolo de tratamentul care te ajuta sa tii boala sub control, ai nevoie de o alimentatie sanatoasa. Tratamentele aplicate local, la nivelul scalpului, nu vor avea niciun efect.

De asemenea, cresterea parului la diabetici este un proces destul de incet, care nu poate fi accelerat sub nicio forma.

Urinarea excesiva

Diabeticii simt nevoia sa consume apa mai des decat alte persoane. Acesta este motivul pentru care diabeticii urineaza mai frecvent si mai mult spre deosebire de persoanele care nu sufera de aceasta boala.

Nevoie de a bea apa provine din nivelul ridicat de zahar din sange, asa ca nu este un lucru neobisnuit.

Somnolenta

Diabeticii nu doar ca dorm mai mult, dar se simt adesea mai obositi si mai somnorosi, in special dupa masa de pranz. Acest lucru este provocat de aportul mare de carbohidrati, dar si din cauza lipsei zaharului, care in mod normal mareste nivelul de energie.

Vedere incetosata

Cunoscuta sub numele de retinopatie diabetica, vederea incetosata este o problema frecventa la diabetici. In mod normal, vederea incetosata apare in momentul in care nivelul ridicat de glucoza din sange nu este tinut sub control, iar tensiunea arteriala este extrem de mare. De asemenea, umflarea vaselor de sange de la nivelul ochilor este un alt factor responsabil de incetosarea vederii.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai comune modificari care apar la nivelul organismului in cazul pacientilor bolnavi de diabet, insa de la caz la caz, acestea pot fi diferite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare