Boli

#diferente #gripa #raceala

Ce este raceala si gripa?

Raceala si gripa sunt infectii extrem de contagioase ale cailor respiratorii superioare (nas, gura, faringe, laringe). Se mai numesc infectii ale cailor respiratorii superioare si de multe ori mergem la farmacie pentru a cumpara medicamente pentru acestea. Mai nou, cu amploarea pe care a luat-o internetul in ultimii ani, sa cumparam medicamente si produse farmaceutice dintr-o farmacie online este mult mai simplu si chiar mai economic. Desi simptomele acestor doua boli pot fi similare, gripa este mai grava, mai ales la copiii cu varsta sub 2 ani.

 

Gripa este cauzata de virusul gripal, care este de obicei prezent intre lunile noiembrie si aprilie. In ceea ce priveste o raceala obisnuita, peste 200 de virusi o pot provoca! Cele mai frecvente sunt rinovirusurile.

Acestea cauzeaza uneori complicatii, cum ar fi infectii ale urechii, bronsiolita, conjunctivita, pneumonie si sinuzita. Cu toate acestea, copiii care au varsta sub 5 ani sunt rar afectati de sinuzita.

  • Varsta: Copiii cu varsta sub 5 ani sunt deosebit de vulnerabili la raceala si gripa, deoarece sistemul lor imunitar nu este inca pe deplin format. In plus, frecventa racelilor este mai ridicata in aceasta grupa de varsta, deoarece copiii sub 5 ani sunt mai usor contagiosi decat copiii mai mari. De fapt, copiii care frecventeaza o gradinita in care exista mai mult de 3 sau 4 copii mici pot fi in contact aproape constant cu colegii lor care sufera de raceala. Prin urmare, la 2 ani, un bebelus poate contracta pana la 10 raceli pe an. Cu toate acestea, frecventa va scadea in timp: copiii de varsta scolara ajung sa raceasca de aproximativ 6 ori pe an.
  • Durata bolii: Raceala obisnuita dureaza 3 pana la 5 zile, in timp ce gripa dureaza 1 pana la 2 saptamani.
  • Perioada de contagiune: Dureaza atata timp cat caile respiratorii produc secretii (tuse, stranut, curgerea nasului).
  • Mod de transmitere: Raceala si gripa se raspandesc prin contact direct sau indirect cu secretiile persoanei infectate (tuse si stranut, maini sau obiecte contaminate etc.).
  • Perioada de odihna: un copil cu raceala poate continua sa mearga la gradinita sau la scoala daca se simte suficient de bine pentru a participa la activitati. Cu toate acestea, daca are gripa sau o raceala foarte rea, este posibil sa nu fie in stare. In acest caz, cel mai bine este sa-l tii acasa pana cand febra i s-a potolit si se simte mai bine. Daca este mai mic, il poti ajuta cu mancare pentru copii speciala si cu supe. 

Sursa foto: biscuitpharma.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare