Boli

#astenie #combatere astenie #remedii astenie #astenie toamna #tratare astenie de toamna #astenie de toamna

Ce este astenia de toamna si cum se trateaza

Foarte multe persoane asteapta cu nerabdare venirea toamnei. Frunzele devin colorate, aerul este placut si totul ne aminteste ca sarbatorile sunt aproape. Dar pentru milioanele de oameni care se confrunta cu anxietatea trecerea de la vara la toamna declanseaza, de asemenea, sentimente coplesitoare de ingrijorare, nervozitate, neliniste si panica. Totul tine in mare parte de faptul ca ziua se scurteaza din ce in ce mai mult.

Desi nu este un diagnostic tehnic, multe persoane se confrunta cu astenia de toamna. Este asociata cu stresul, nervozitatea, temerile si panica si totul se leaga de schimbarile care au loc la trecerea de la vara la toamna. Vara, asa cum stim cu totii, este asociata in mod obisnuit cu distractia, calatoriile si timpul liber. Pentru multi dintre oameni, toamna inseamna mai multa responsabilitate, inclusiv petrecerea mai multor ore la serviciu. Principalul simptom al asteniei de toamna este un sentiment de anticipare - chiar persoana nu stie exact ce anticipeaza.

Zilele in continua scadere si vremea rece pot afecta nivelul de activitate al oamenilor si prin urmare, starea lor de spirit, deoarece ei petrec mai putin timp cu prietenii sau in aer liber.

Simptomele date de astenia de toamna sunt:

  • Griji nejustificate;
  • Tensiune musculara;
  • Atacuri de panica;
  • Probleme digestive;
  • Probleme cu somnul.

Exista si o serie de remedii foarte usor de aplicat pentru a elimina pe cat posibil astenia de toamna.

1. Iesi in aer liber la pranz

Este foarte important sa nu diminuezi contactul cu lumina naturala chiar daca zilele sunt mai scurte acum. Este important sa se gaseasca timp pentru o plimbare sau jogging, insa daca nu poti, este suficient sa te asezi pentru 15 minute la fereastra sau sa iesi afara in pauza de pranz.

2. Consuma nuci si somn

Sigur, mancarurile confortabile precum pizza si pastele par perfecte in noptile reci insa este important ca dieta ta sa cuprinda mai mult Omega-3. Acest compus ajuta foarte mult impotriva anxietatii.

Poti consuma somon salbatic, pastrav curcubeu, nuci sau alte alimente bogate in omega-3. Chiar si un supliment cu ulei de peste poate fi folositor.

3. Noteaza in calendar evenimente importante si aniversarile prietenilor

Vara este colorata de petreceri si inalniri cu prietenii. eAsadar, cand vrea estes rece si zilele sunt mai scurte este important sa ramai in contact cu prietenii, pentru ca schimbarea sa nu fie dramatica.

4. Foloseste o lampa pentru terapie

Utilizarea unei lampi special concepute pentru scopuri terapeutice poate ajuta la compensarea scaderii luminii solare pe care o experimentam in aceasta perioada a anului. Poti folosi aceasta lampa speciala timp de 30 de minute dimineata sau seara.

5. Relaxeaza-te si mediteaza

Poti face o sesiune de meditatie de 10 minute pe zi. Te poti plimba in timp ce iti lasi cele cinci simturi sa functioneze. Este important sa te incarci cu energie pozitiva in aceste perioade de trecere intre anotimpuri.

Cel mai important este sa intelegi ca nu esti singur. Discuta cu un prieten, cu un membru al familiei sau cu un profesionist pentru a gasi sprijin si vei descoperi cat de usor este sa treci peste aceasta perioada complicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare