Boli

#consum inghetata pesticide # inghetata retrasa #boli #pericol #inghetata

Ce boli grave pot produce inghetatele retrase de la vanzare in ultimele saptamani. Mare atentie!

In ultimele saptamani, autoritatile au retras din magazine mai multe sortimente de inghetata deoarece au prezentat la analize un continut mare de oxid de etilena, un pesticid cancegerin. Peste 1 milion de inghetate au fost restrase din marile magazine.

 

"Astazi la raft nu ar trebui sa mai existe inghetata in care sa fie oxid de etilena. La consumator a ajuns un procent extrem de mic, sub 1-2%", a declarat Mihai Ponea, director General al Directiei Generale Siguranta Alimentelor.

Cei care au apucat sa consume inghetata contaminata cu oxid de etilena risca mari probleme de sanatate, spun medicii toxicologi.

"Din 2016 a fost pe lista substantelor care pot produce cancer. Sunt asociate frecvent, expunerea cu oxidul de etilena, cu aparitia unor forme de cancer, cum ar fi limfomul non-Hodgkin, sau a cancerului de san. De asemenea, sunt studii care spun ca afecteaza dezvoltarea neurologica a copiilor", a precizat Radu Tincu, medic toxicolog, pentru reportajul difuzat la News Hour with CNN de la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului