Boli

#prostata #stres #cancer #obezitate #boli cardio-vasculare #inima #boala #sex #barbat #erectie

Ce ascund tulburarile de erectie?

Disfunctiile erectile nu se refera la lipsa dorintei sexuale a barbatului, ci la imposibilitatea mentinerii erectiei pentru a avea un act sexual satisfacator. In ciuda aparitiei unei game variate de medicamente, exista barbati care sufera de tulburari de .

Una dintre cauzele acestei probleme poate fi chiar existenta unor boli ascunse. Conform unui studiu realizat in 2003, peste 42% dintre barbatii de peste 35 de ani au suferit tulburari de erectie .

Aceste cifre insa sunt subevaluate, deoarece multi barbati sunt reticenti la acest subiect. Pe de alta parte, peste 80% dintre femeile de aceeasi varsta au afirmat ca partenerii lor sufera ocazional de probleme cu erectia.

 

Tulburarile sexuale ascund probleme cu inima

 

Foarte multa vreme, aceste probleme de sanatate intrau in activitatea unui urolog sau psihiatru sexolog. Insa, in prezent, cardiologii manifesta un interes particular studiului sexualitatii masculine. Mai multe cercetari au confirmat faptul ca bolile cardio-vasculare sunt strans legate de tulburarile de erectie .

Medicii urologi care au examinat pacienti cu tulburari erectile au afirmat ca o mare parte dintre acestia sufereau de patologii vasculare. Aceste disfunctii ar putea fi un semnal de alarma, deoarece indica faptul ca vasele de sange sunt extrem de fragilizate. Potrivit studiilor de specialitate, tulburarile de erectie ar preceda cu aproximativ trei ani simptomele unei .

Concluzia: in momentul in care intampini probleme de erectie periodice, este indicat sa consulti un medic cardiolog, care iti va recomanda un set de analize amanuntite.

 

deficitara

 

Disfunctiile erectile sunt cauzate in anumite situatii de o circulatie a sangelui deficitara. Daca vasele de sange din zona penisului nu sunt irigate corespunzator, acesta nu este stimulat, chiar daca dorinta sexuala este foarte mare.

Tutunul si supraponderabilitatea, factori de risc

Efectele nocive ale fumatului asupra sanatatii organismului sunt multiple, printre acestea numarandu-se si problemele erectile. Fumatul poate favoriza impotenta deoarece substantele toxice din tigara provoaca ingustarea arterelor sanguine. S-a descoperit ca riscul de a suferi de este cu 85% mai mare la fumatori decat la nefumatori.

De asemenea, obezitatea este un factor de risc in aparitia disfunctiilor erectile. In cazul persoanelor cu o greutate foarte mare, diametrul vaselor de sange se micsoreaza, ceea ce duce la o circulatie sangvina precara.

 

Probleme de natura psihica

 

Pe fondul unor probleme de natura psihica, precum perioadele intense de stres, depresia, oboseala, neintelegerile in cuplu, erectia barbatilor poate avea de suferit. Cauzele psihologice sunt foarte des intalnite, insa pot fi usor rezolvate daca depasesti starea de angoasa si mergi din timp la medic.

Daca panele sexuale de care suferi sunt rare, nu este cazul sa te nelinistesti. Aceste perioade sunt cauzate de momente mai grele din viata sau pur si simplu de oboseala. Odata „vinovatul” identificat si problema rezolvata, viata ta sexuala isi va relua cursul normal.

 

Testosteron si cancer la prostata

 

Daca dupa multiple cercetari nu a fost elucidata cauza declansatoare a impotentei, medicul  iti poate recomanda efectuarea unor analize amanuntite de sange pentru a observa nivelul de testosteron. Daca acest nivel este scazut, medicamentele pe baza de acest hormon pe care specialistul ti le va prescrie iti pot reda vigoarea sexuala.  

De asemenea, o afectiune a prostatei poate fi sursa problemelor erectile de care suferi. In urma incercarilor de a depista care sunt cauzele disfunctiei erectile, medicii au descoperit ca pacientii sufereau de fapt de cancer la prostata. De aceea, este bine ca inca de la primele semne de indoiala sa mergi la medic, pentru ca aceste analize iti pot salva viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului