Boli

#beneficii aparat dentar #aparat dentar

Ce ar trebui sa stim despre aparatul dentar fix

Desi isi doresc o schimbare a aspectului estetic si un zambet perfect, se intampla uneori ca pacientii sa ezite in privinta aparatului dentar din cauza lipsei de informatii complete. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul clinicii Orto-Implant Expert, raspunde la cateva dintre cele mai frecvente intrebari despre acest subiect.

1. Aparatului dentar doare?

Montarea aparatului dentar in cabinet nu este dureroasa, insa acasa, in primele cateva zile, apare un disconfort pana la durere, care poate fi inlaturat prin administrarea de antialgice. “Pana ce pacientul se obisnuieste cu prezenta bracketurilor, se poate aplica la nivelul lor o ceara moale, care sa protejeze buzele si obrajii. La fiecare activare lunara va aparea apoi timp de 1-2 zile doar o senzatie de tensiune, nu durere”, explica doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont.

2. Aparatul dentar produce carii?

Multi parinti si pacienti adulti se tem ca aparatul dentar produce carii. Realitatea este ca acest risc este la fel de mare la orice persoana, indiferent ca poarta aparat dentar sau nu, daca igiena orala nu este efectuata riguros, iar consumul de bauturi acidulate sau alimente care produc inmultirea bacteriilor este crescut. Ba mai mult inghesuirile dentare netratate nu permit curatarea corecta, asadar evitarea aparatului dentar produce mai multe carii decat prezenta lui.

“Atata vreme cat exista o buna igiena dentara, pacientii care urmeaza tratamentul ortodontic pot sta linistiti in ceea ce priveste aparitia cariilor. Un aspect pozitiv al purtarii aparatului dentar este acela ca ne obisnuim sa acordam o atentie sporita curatarii dintilor, obicei care persista si dupa scoaterea aparatului, ceea ce va proteja dantura vreme indelungata”, asigura doamna doctor Mihaela Dan.

3. Tratamentul ortodontic dureaza mult?

In ciuda convingerii generale ca aparatul dentar se poarta cel putin 2 ani, un medic cu experienta va sti sa conduca tratamentul astfel incat, chiar si la adult sau in cazurile dificile, acesta sa fie rezolvat in 6-18 luni si doar un procent mic din cazuri sa depaseasca 1 an si jumatate.

4. Aparatul dentar mai da rezultate la varsta mea?

Desi este recomandat ca tratamentul ortodontic sa inceapa cand mai curand, inca de la 7 ani, cand oasele copilului sunt mai maleabile, aparatul dentar da rezultate foarte bune si la adult.

“Numarul pacientilor adulti cu aparat dentar este in continua crestere, ajungand la 30-40% din totalul purtatorilor de bracketuri. Tot mai multi dintre ei inteleg ca aparatul dentar aduce atat o imbunatatire a aspectului estetic si implicit o crestere a increderii in sine si a succesului in viata personala si profesionala, cat si reducerea riscului de aparitie a cariilor si parodontozei din cauza inghesuirilor.” afirma dr. Mihaela Dan, medic specialist ortodont in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.

Nu mai ezita! Schimba-ti zambetul, schimba-ti viata!

www.ortoimplant.ro

Facebook : https://www.facebook.com/Dr.MihaelaDan/

https://www.facebook.com/OrtoImplant.Expert/


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului