Boli

#embolie pulmonara #greipa #cauze febra #leucemie #afectiuni #febra #stres #raceala

Cauze mai putin cunoscute ale febrei

Cand febra ne da tarcoale, ne gandim ca ne paste o raceala sau gripa. Insa cresterea temperaturii corpului poate sa fie si semnul altor afectiuni, care necesita un control medical de urgenta! Iata care sunt afectiunile de care poti suferi fara sa stii.

Leucemia acuta

Oboseala accentuata, chiar si cand nu depui un efort semnificativ si ai grija sa iti respecti orele de somn, infectii ale organismului care nu cedeaza, insotite de episoade de febra si transpiratii nocturne pot fi semne ale unei leucemii acute mieloblastice sau limfoblastice. De asemenea, pe piele iti pot aparea pete mici si vinetii, mai ales in zona membrelor inferioare, dar si pe piept si pe brate. In acest caz, trebuie sa mergi de urgenta la un cotrol medical.

Stresul cronic

Ritmul alert in care traim, exigentele tot mai mari, atat pe plan personal, cat si la serviciu, sunt o sursa permanenta de stres. Potrivit oamenilor de stiinta, stresul cronic, intalnit la tot mai multe persoane, poate afecta productia de serotonina, hormon responsabil pentru buna functionare a sistemului nervos. Din aceasta cauza pot aparea stari de anxietate, oboseala, lipsa de concentrare, dar si o crestere a temperaturii corpului, conditie medicala cunoscuta drept febra psihogena.

Embolie pulmonara

Bolile care afecteaza plamanii, precum pneumonia si virozele se manifesta prin febra crescuta. Insa si blocarea brusca a unei artere pulmonare cu un cheag de sange, boala cunoscuta drept embolie pulmonara, are drept simptom febra, alaturi de respiratie greoaie, tranpiratii abundente si durere in piept. In acest caz, pacientul trebuie transportat de urgenta la spital. Persoanele cu grad mare de risc sunt cele care au trecut de varsta de 60 de ani.

Unele medicamente

Temperatura corpului mai mare de 37 de grade Celsius poate sa apara si din cauza administrarii unor medicamente, precum unele antibiotice sau pastile destinate tratarii hipertensiunii arteriale.

Sursa foto: imgarcade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare