Boli

# imunitate covid #imunitate #boala

Cat dureaza imunitatea Covid dupa boala. Datele celui mai recent studiu

Conform unui studiu realizat recent de oamenii de stiinta britanici, imunitatea dupa Covid dureaza intre 5 luni si 12 luni, in functie de varsta persoanei si severitatea bolii.

 

Potrivit datelor studiului, persoanele care au trecut prin forme grave ale bolii prezinta, in general, un raspuns imunitar impotriva covid chiar si la 8 luni de la imbolnavire.

Oamenii de stiinta britanici estimeaza o perioada de imunitate de 8-12 luni de la prima infectare cu coronavirus, insa atrag atentia ca nu a trecut inca suficient timp pentru a vedea evolutia imunitatii acestor persoane pe termen mai lung, iar aceste valori pot fi mai mari.

In cazul persoanelor care au dezvoltat o forma usoara a bolii, raspunsul imun a fost prezent pana la 5 luni de la infectare. In ceea ce priveste persoanele care au avut forme usoare ale bolii, aproximativ 40% dintre ele isi pierd toti anticorpii impotriva Covid la doar opt saptamani dupa infectare, iar celelalte 60% au cantitati in scadere de anticorpi, potrivit Biziday, care citeaza The Lancet.

Potrivit sursei citate, spre deosebire de anticorpi, a caror concentratie poate fi masurata relativ usor, efectul celulelor B ale sistemului imunitar (cele care produc anticorpii) asupra imunitatii impotriva Covid pe termen lung este semnificativ mai greu de investigat. Acestea rezista mai mult de 6 luni, dar exista dovezi ca si ele isi pierd din eficienta in timp, mai ales in cazul persoanelor in varsta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare