Boli

#probleme stomatologice #dinti sanatosi #caria dentara #dentina

Caria dentara poate deveni o amintire

Rezultatele cercetatorilor japonezi finalizate cu obtinerea unei folii protectoare pentru dinti pot face din caria dentara o amintire. Profesorul Shigeki Hontsu de la Facultatea de Biologie din Universitatea Kinki din Japonia impreuna cu profesorul asociat Kazushi Yoshikawa de la Facultatea de Stomatologie din Osaka - Japonia, au dezvoltat o tehnologie prin care sa obtina un microfilm foarte subtire din apatita, care protejeaza dintele de atacurile bacteriilor cariogene din cavitatea bucala si poate avea si efecte cosmetice de albire dentara.

Acest plasture dentar actioneaza ca un smalt artificial din hidroxiapatita, foarte rezistent la uzura si flexibil, protejand dintii si indepartand sensibilitatea dentara.Faptul ca este foarte subtire 0,004mm, il face invizibil odata aplicat pe dinte, putand fi identificat doar la examinarea cu o lumina puternica.

Filmul este in prezent transparent, dar exista posibilitatea albirii lui pentru utilizarea in cosmetica dentara. Plasturele realizat printr-o tehnologie laser in vid din blocuri de hidroxiapatita, poate fi manipulat cu penseta si aplicat pe dinte, bulele de aer sau lichid fiind indepartate prin orificiile microscopice din textura sa. Manopera este destul de migaloasa si ia destul de mult timp pentru a fi fixat ferm la suprafata dintelui.

Tehnologia dezvoltata in Japonia, a fost brevetata si in Coreea de Sud si China, in SUA si Europa. Cercetarile in stadiu de laborator pe dinti umani extrasi, urmeaza sa avanseze la teste pe animale vii si la subiecti umani voluntari. In aproximativ cinci ani se estimeaza ca aceasta descoperire ar putea fi utilizata in practica la acoperirea dentinei expuse, rezolvand astfel hiperestezia dentara din retractiile gingivale, si in aproximativ trei ani ar putea fi folosita in scop cosmetic la albirea dentara.

Iata deci ca dupa materialele stomatologice ce rezolva caria dentara fara ajutorul turbinei, stiinta vine in intampinarea fobiei de stomatolog cu aceasta noua descoperire miraculoasa.

Daca aveti intrebari despre diferite probleme stomatologice, le puteti adresa doamnei Dr Stomatolog Lucy Visinescu, printr-un comentariu la acest articol.
Date de contact:
Tel 0744 68 76 65
email: lucy.visinescu@gmail.com
sector 1, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare