Boli

#scadere cazuri #cazuri covid #adrian marinescu #pandemie

Cand vor incepe sa scada cazurile de Covid. Medicul Adrian Marinescu: "Vom avea sarbatori linistite"

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Bals din Capitala, a declarat ca luna octombrie va fi cea mai grea in ceea ce priveste numarul cazurilor de infectii cu coronavirus. Dupa aceasta perioada, doctorul este de parere ca numarul infectiilor va scadea si vom avea sarbatori linistite.

 

"Luna octombrie va fi mai grea. O sa incepem usor, usor sa scadem la nivel de cazuri. Ma refer si la spitalizari si la paturile de terapie intensiva si eu cred ca sarbatorile din aceasta iarna vor fi linistite", a afirmat medicul, la cea de-a III-a editie a videoconferintei "Sanatate si FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea", organizata de Grupul de presa Bursa, noteaza Agerpres.

Adrian Marinescu a tras si un semnal de alarma si a recomandat tuturor persoanelor care prezinta simptome de covid sa se prezinte la spital pentru o evaluare.

"Cand cineva este vulnerabil si are un test pozitiv, are o simptomatologie, trebuie sa ajunga la spital sa isi faca o evaluare. Este pacat sa ajunga prea tarziu. Sa stiti ca toate tratamentele existente in momentul de fata nu au o mare eficienta daca nu sunt administrate la inceputul bolii", a explicat Marinescu, care a adaugat ca 94 - 95% dintre pacientii care ajung la ATI cu forme critice sunt persoane nevaccinate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului