Boli

#menstruatie #endometrioza #candidoza #dureri #ginecolog

Cand trebuie sa mergi la medicul ginecolog

Vizita la medicul ginecolog este un motiv de panica si teama pentru majoritatea femeilor din Romania. Acestea prefera sa traiasca cu simptome si chiar decat sa isi faca o simpla programare si sa ajunga intr-un cabinet de specialitate. Din pacate, unele simptome sunt chiar ingrijoratoare, iar cand o femeie se confrunta cu ele trebuie sa renunte la sentimentul de jena si sa se gandeasca la sanatatea ei.

 

Iata cateva simptome care ar trebui sa iti dea de gandit si, mai ales, care ar trebui sa te faca sa te programezi in secunda urmatoare la un medic ginecolog .

Secretii vaginale neobisnuite

Toate femeile au secretii  care au rolul de curata vaginul, de a preveni infectiile si de a ajuta la lubrifiere. Secretiile normale sunt tranparente sau usor albicioase si nu au miros. Atunci cand secretia ta isi schimba culoarea (devine galbuie, maronie etc), consistenta, cantitatea  sau mirosul, este momentul sa iei masuri si sa te duci la medic. Daca aceasta schimbare este insotita si de mancarimi sau iritatie, problema este cu atat mai grava.

Sub aceasta modificare a secretiei se pot ascunde diverse afectiuni, iar cea mai frecventa este candidoza vaginala. Dupa un tratament destul de simplu care dureaza in general doua, trei saptamani, problema ta va fi remediata, iar tu vei fi din nou fara griji si probleme.

Lipsa menstruatiei

Lipsa menstruatiei sau amenorerea secundara afecteaza aproximativ o femeie din 1000, iar cele mai frecvente cauze sunt: contraceptivele, stresul, alaptatul, diverse medicamente, bolile cronice,  tulburari hormonale, slabiciune exagerata a corpului, efortul fizic excesiv, leziunile uterine, tumorile glandei pituitare si,  desigur, sarcina.

Oricare ar fi cauza absentei menstruatiei, este foarte important sa mergi la medicul  ginecolog si sa ii expui problema. Nu uita sa ii spui daca urmezi vreun tratament medicamentos, daca alaptezi, daca obisnuiesti sa faci efort , daca tii vreo dieta si daca ai intretinut relatii sexuale neprotejate.

Sangerarea vaginala anormala

Daca in afara menstruatiei, intervin si alte sangerari este recomandat sa mergi la ginecologie . De obicei anumite sangerari mai apar dupa contactul sexual, insa exista si alte situatii in care sangerarile apar ca o   atentionare a faptului ca exista probleme a cervixului sau a uterului.

Dureri ale ovarelor

Sub aspectul durerilor ovariene se pot ascunde afectiuni precum etc), cancer ovarian etc. Asadar, aceste dureri sunt inca un semn de atentionare ca trebuie sa te programezi pentru o consultatie ginecologica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare