Boli

# locuri aparitie cancer de piele #cancer de piele #cancer

Cancer de piele. 7 locuri in care nu te-ai astepta sa apara

Cancerul de piele poate aparea in locuri in care nu te-ai astepta si, daca nu este tratat, poate fi mortal. Din fericire, daca este descoperit din timp, se poate trata cu succes, asa ca asigura-te ca verifici petele neasteptate si depistezi din timp simptomele cancerului de piele. Iata in ce zone l-ai mai putea depista.

In iris

E ca si cum ai avea pistrui in ochi. Printre leziunile solare are irisului, se afla si melanomul, cea mai mortala forma de cancer de piele. Cancerul de piele, insa, nu apare numai pe piele, putand sa se manifeste in orice alta parte vulnerabila a corpului. Ochii sunt una dintre cele mai vulnerabile zone, asa ca fii vigilen. Asigura-te ca porti ochelari de soare cu protectie UV si mergi periodic la control oftalmologic.

Sub unghii

Din cauza luminii UV folosita pentru a intari stratul de gel folosit la manichiura si pedichiura, cancerul de piele poate aparea si sub unghii. Dispozitivele de uscare rapida sunt de fapt niste paturi de bronzare pentru unghii si creeaza conditiile aparitiei cancerului. Pentru a te proteja, aplica un strat de protectie solara pe unghii, inclusiv pe varfurile degetelor.

In canalul urechii

Daca sesizezi ca in ureche a aparut o crusta care nu se mai poate indeparta, exista sansa se fie vorba despre cancer de piele. Nu te uita numai dupa alunitele ciudate, ci si dupa petele rosii, perlate si solzoase, sau dupa ulceratiile cu sangerari si cruste.

Sub limba

Chiar daca gura nu este expusa la soare prea mult, aparitia melanomului sub limba poate exsita in cazul in care cancerul este in metastaza. Sansele de a dezvolta orice forma de cancer pe limba sau in interiourl gurii cresc foarte mult daca fumezi.

Pe scalp

Cancerul de piele de la nivelul scalpului este o mare bataie de cap, cu atat mai mult cu cat acesta se poate confrunda cu matreata. Daca simti ca ceva creste sub parul tau, si sesizezi mancarimi, arsuri sau sangerari, ar trebui sa consulti un medic. Chiar daca se dovedeste a fi altceva in afara de cancer, cum ar fi psoriazisul sau matreata, un dermatolog te va putea indruma pentru a urma cel mai bun tratament.

Intre degetele de la picioare

Oamenii uita deseori sa aplice protectie solara pe degetele de la picioare, chiar si atunci cand poarta sandale intreaga vara. Poate ca o alunita localizata in varful degetului tii va atrage atentia, dar e putin probabil sa inspectezi zona dintre degetele de la picioare sau talpile. Alunitele de pe picioare trebuie evaluate si analizate la fel ca oricare alte alunite de pe corp.

Ascuns in tatuaj

Persoanele tatuate se expun soarelui din dorinta de a-si etala operele de pe corp, fara sa ia in considerare aplicarea unei protectii solare. Din pacate, cerneala poate masca simptomele comune ale cancerului de piele, cum ar fi alunitele care isi schimba culoarea sau leziunile. Asadar, daca vrei ca pielea ta sa ramana sanatoasa, asigura-te ce te protejezi de soare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare