Boli

#Claire Tickle #lipedema #Boli rare in lume #boli rare

Boala rara care a condamnat o britanica la singuratate

Claire Tickle este o britanica de 38 de ani ale carei picioare cantaresc cat greutatea unui om - aproape 63 de kilograme. Desi intotdeauna a avut probleme cu picioarele, care erau mai umflate decat de obicei, femeia a constatat ca, de la varsta de 16 ani, volumul si greutatea picioarelor au inceput sa se dubleze si sa apara durerile devastatoase, care i-au afectat intreaga viata!

Lipedema, boala care afecteaza maximum 10% dintre femei

Prima oara cand medicii au vazut starea picioarelor sale, la varsta de 16 ani, au pus-o pe seama greutatii si i-au recomandat sa slabeasca. Confuzia si ingrijorarea medicilor au aparut in momentul in care, desi femeia tinea dieta si parea sa slabeasca, picioarele ei continuau sa creasca in volum si in greutate.

Dupa indelungi investigatii si simptome ingrozitoare, britanica a fost diagnosticata cu lipedema in stadiu avansat, o boala genetica rara. Spre deosebire de alti oameni, Claire are un strat suplimentar de grasime, care se dezvolta peste stratul normal, provocandu-i cresterea in volum, dar si durerile chinuitoare.

Boala o impiedica sa se bucure de o viata normala. Nu se poate deplasa foarte usor, nu poate alerga impreuna cu fiul ei si oboseste repede.

Condamnata la singuratate

Boala rara care i-a distrus picioarele si sanatatea i-a afectat din plin si viata personala, dupa cum a declarat insasi femeia pentru o publicatie locala. Jenata de conditia medicala de care sufera, Claire a abandonat ideea de a-si mai gasi jumatatea si a renuntat sa mai iasa la intalniri "Dupa ce m-am desparit de tatal lui Alfie (n.r. fiul ei), in 1999, am mai avut cateva intalniri, dar apoi am renuntat la barbati. Am fost data peste cap. Sunt constienta de conditia mea si imi este foarte greu sa vorbesc celorlalti despre ea. Imi urasc picioarele si sunt mereu ingrijorata de ce gandesc ceilalti cand ma vad."

Boala fara leac

Din pacate, nu exista niciun tratament care sa vindece aceasta boala ereditara. Niciun tratament experimental pe care l-a incercat nu a dat rezultate, iar boala a inceput sa dea nastere si altor complicatii, fiind in przent diagnosticata si cu osteoporoza. Singurul lucru care o ajuta sa tina sub control cresterea in volum a picioarelor este purtarea dresurilor compresive, pe care le gaseste ca fiind "foarte neatragatoare".

Sursa foto: wingzfashion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului