Boli

#afectiuni cardiae #statistici ingrijoratoare #statistici #boli de inima #boli

Boala grava care afecteaza 800.000 de romani, anual! Statistici ingrijoratoare

Statisticile sunt ingrijoratoare. Peste 800.000 de romani sunt diagnosticati, anual, cu afectiuni cardiace, iar un roman din patru sufera de hipertensiune. Mai mult, din 250.000 de decese, produse anual, 150.000 sunt cauzate de afectiuni cardiace.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat aproximativ 80% din populatia romaniei nu practic nicio activitate sportiva. Doar 6% dintre romani fac sport in mod regulat, potrivit unui sondaj realizat de compania Benefit Seven. 18% spun ca fac miscare foarte rar, in timp ce 61% din populatie nu face niciun fel de miscare sportiva, potrivit vocea.biz.

Potrivit datelor INS, la nivelul anului 2014 au avut loc in Romania 609.396 de internari cauzate de boli ale inimii. in acelasi an, 860.525 de romani erau diagnosticati pentru prima data cu o afectiune cardiaca.

"Din 10 indivizi care ajung intr-o zi la spital cu un infarct, cel putin unul are sub 40 de ani", declara Dan Gaita, medic cardiolog.

Medicul avertizeaza ca romanii ar trebui sa-si faca cel putin un control cardiologic anual, dupa implinirea varstei de 30 de ani. Totodata, medicul sustine ca aceste probleme ar putea fi evitate daca oamenii renunta la sedentarism si aleg un stil de viata mai sanatos. Medicul spune ca renuntarea la fumat si o jumatate de ora de miscare de tip sportiv pe zi reprezinta metoda cea mai eficienta si putin costisitoare de a preveni o boala cardiaca.

Sursa foto: sightcall.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare