Boli

#boala plamani #spirometrie #bronhopneumopatie obstructiva cronica #BPOC

Boala de plamani care afecteaza 1 milion de romani! Afla gratuit cati ani au plamanii tai!

Bronhopneumopatie obstructiva cronica, BPOC, boala de plamani care afecteaza 1 milion de romani, va deveni, in urmatorii 4 ani, a treia cauza de deces din lume depasind alte afectiuni mai cunoscute, precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala.

Ingrijorator este ca aproape jumatate dintre pacienţi nici nu stiu ca au boala, mai ales dat fiind faptul ca simptomele timpurii ale bolii sunt usor de confundat cu efectele fumatului excesiv sau cu cele ale inaintarii in varsta (tuse, senzatie de sufocare, oboseala).

\Semnele care impun vizita la medicul specialist sunt tusea cronica, productia cronica de sputa (flegma), suierarea, gafaitul, senzatia de sufocare (dispnee), instalata cel mai adesea brusc, pe fondul unei oboseli accentuate, sau toleranta la efort care devine din ce in ce mai redusa.

Pentru o mai buna depistare a bolii, Societatea Romana de Pneumologie (SRP) desfasoara a opta ediţie a campaniei „Tu stii caţi ani au plamanii tai?” in cadrul careia, bucurestenii isi pot face analize medicale gratuite pentru depistarea BPOC.

„In Romania sunt inca foarte multe persoane nediagnosticate cu BPOC, sunt multi oameni care confunda boala cu batranetea. De aceea, ma bucur ca reusim si in acest an sa facem testari gratuite pentru depistarea BPOC. Asadar, ii asteptam in weekendul 19-20 noiembrie, la cortul special amenajat in Parcul Tineretului, la intrarea sincai, in intervalul orar 9-17, pe toti cei care vor sa afle ce varsta au plamanii lor. De asemenea, ii indemn pe toti romanii care fumeaza, tusesc si nu rezista la efort sa intre pe www.desprebpoc.ro, unde vor gasi toate informatiile de care au nevoie in articole scrise sau verificate de medicii specialisti.”, spune Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele SRP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului