Boli

# coronavirus hipertensiune # coronavirus boli #coronavirus

Boala care a dus la cele mai multe decese in urma infectiei cu coronavirus

O echipa de medici chinezi din Wuhan a dezvaluit ca jumatate dintre persoanele care au murit in urma infectiei cu coronavirus sufereau de aceeasi boala.

Cei mai multi dintre pacientii care au suferit complicatii si s-au stins din viata aveau hipertensiune. De asemenea, medicii au spus ca majoritatea erau varstnici, cu boli cronice si fumatori.

 

Potrivit medicului Du Bin, şeful Secţiei de Terapie Intensivă la Spitalul Peking Union, din primii 170 de pacienţi care au decedat în luna ianuarie în Wuhan, s-a constatat că aproape jumătate sufereau de hipertensiune.

„Chiar dacă nu există un cercetare publicată la acest moment, am observat că tensiunea arterială crescută a fost un factor major de risc implicat în agravarea stării de sănătate a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19”, a declarat medicul pentru Bloomberg.

De asemenea, Du Bin spune că medicamentele nu sunt suficiente în cazul pacienţilor în stare severă.

„Experienţa anterioară cu SARS, de acum 17 ani, ne-a demonstrat că majoritatea pacienţilor se pot vindeca fără niciun fel de tratament antiviral. Cred că nici în cazul COVID-19 nu se pune problema unui medicament-minune. Trebuie să se concentrăm toate eforturile asupra pacienţilor critici, cu afecţiuni preexistente, care prezintă cel mai mare risc de complicaţii, şi să facem totul pentru a-i ţine în viaţă”, adaugă specialistul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare