Boli

#beneficii scortisoara #fier #dieta #scortisoara

Beneficiile scortisoarei si ale fierului in dieta

Un aport echilibrat de vitamine si minerale este esential pentru buna functionare a tuturor functiilor corpului. Vitaminele sunt prezente in alimente, in cantitati mici, si sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Acestea actioneaza ca niste catalizatori in reactiile chimice care apar in corpul uman, inclusiv cei implicati in eliberarea de energie din nutrienti.

Prin alimente s-ar putea atinge niveluri optime atat de vitamine, cat si de minerale. Cu toate acestea este destul de obisnuit sa nu se atinga aceste cantitati din cauza unei alimentatii deficitare, din cauza ritmului accelerat de viata existent, precum si din cauza reducerii nutrientilor din alimente.

Deficienta sau insuficienta vitaminelor din dieta poate produce tulburari mai mult sau mai putin usoare sau moderate, in timp ce absenta totala a vitaminelor in dieta poate provoca boli cu deficiente grave, cum ar fi scorbutul (din cauza lipsei de vitamina C) sau pelagra (din cauza lipsei de vitamina B3). Pe de alta parte, poate exista si un risc de saturatie, in cazul in care acestea sunt consumate intr-un mod excesiv si necontrolat.

Vitaminele participa la multe functii vitale ale corpului, pe langa faptul ca sunt esentiale pentru metabolism, dezvoltare si crestere, dar si pentru reglarea functionarii celulelor.

Scortisoara este unul dintre acele condimente pe care multi le adora, datorita aromei si mirosului placute. Nu este doar un condiment, ci si un ingredient care poate aduce multe beneficii sanatatii. Cu putin timp in urma, s-a descoperit ca scortisoara reduce nivelul zaharului din sange si, de asemenea, protejeaza impotriva dislipidemiei din organism. In compozitia scortisoarei, iese in evidenta prezenta vitaminei C, vitaminei B1, fierului, potasiului, calciului si fosforului, astfel incat, desi consumata in cantitati mici - datorita aromei sale intense, ofera un set bogat de vitamine si minerale pentru organism. Scortisoara s-a dovedit a fi un puternic relaxant natural.

Fiecare supliment alimentar (spre exemplu, fier capsule, scortisoara capsule, alte vitamine si minerale) ascunde acel mic secret care aduce mari beneficii. In cazul scortisoarei, nu numai ca are efecte usoare de scadere a colesterolului si a grasimilor din sange si scade nivelul glicemiei, dar, cu aportul sau, va puteti bucura de o serie de alte beneficii inca putin cunoscute de unii oameni.

Sursa foto: rottanatura.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare