Boli

#macese #constipatie #laxativ #acnee #imunitate

Beneficiile maceselor pentru sanatate

Bogate in vitaminele B1, B2, C, K si PP,  macesele sunt fructe de toamna care sunt foarte utilizate in medicina naturista datorita beneficiilor pentru sanatate.  Macesele maresc pofta de mancare, vindeca acneea si  intaresc imunitatea oganismului, lucru atat de necesar mai ales acum, in perioada in care virozele pandesc la tot pasul.


Macesele intaresc imunitatea


O imunitate puternica inseamna un organism rezistent la boli, impiedicarea instalarii stresului, a oboselii si a surmenajului intelectual. Consuma zilnic macese sub forma de fructe proaspete sau ceai pentru a-ti revitaliza organismul.  In acest fel, raceala si gripa nu vor avea nicio sansa.


Macesele au efect diuretic


In cazul in care ai probleme cu rinichii si este bine sa bei multe lichide, dar si sa le elimini rapid, ceaiul de macese iti va fi un aliat puternic. Acesta are efect diuretic, iar consumat pe termen lung va grabi eliminarea nisipului, dar si a pietrelor de la rinichi.


Macesele cresc pofta de mancare


Macesele consumate ca atare, sub forma de ceai sau chiar sirop, sunt un remediu foarte bun pentru persoanele care se confrunta cu lipsa poftei de mancare. Pentru ca in general copiii au aceasta problema,  vor consuma intotdeauna cu mare drag un suc format din sirop natural de macese (gustul este dulce-acrisor). Cauta siropul de macese in magazinele naturiste si consulta cu mare atentia eticheta produsului. Asigura -te ca acesta este 100% natural pentru a da copilului tot ce este mai bun.


In acest fel copilul va manca mai mult, iar in plus, organismul sau va fi mult mai rezistent in fata afectiunilor specifice sezonului rece.


Macesele au efect laxativ


In cazul in care unul dintre membrii familiei (chiar si copil) sufera de o forma usoara de constipatie, ceaiul sau siropul de macese pot avea efect laxativ. 10 grame de flori se adauga intr-o cana cu apa clocotita, se infuzeaza pentru 10 minute, iar apoi se consuma caldut, eventual indulcit cu putina miere de albine.


Macesele vindeca acneea


Daca te confrunti cu acnee sau probleme ale tenului, continutul ridicat de vitamina C din macese, dar si efectul astringent al acestora, vor remedia orice problema. Consuma cat mai des aceste fructe si aplica pe ten cataplasme cu infuzie de macese.  Daca tratamentul incepe din interior si se sustine si pe exterior, efectele vor fi vizibile rapid. Incearca sa tii tratamentul timp de cel putin doua saptamani, cu aplicatii zilnice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului