Boli

#sanatate # mituri sanatate #avertizari sanatate

Avertizari legate de sanatate - sunt reale sau nu?

Accesul la informatie te poate transforma, uneori, intr-o persoana usor paranoica, care are obiceiul de a se diagnostica singura sau de a evita anumite lucruri obisnuite si absolut normale de frica sa nu se imbolnaveasca. Chiar daca este bine sa fii informat, incearca sa eviti sa cazi in extrema, in care devii un ipohondru. Este adevarat ca exista anumite simptome si avertizari pe care trebuie sa le iei in seama, insa sunt si anumite semne care chiar nu incearca sa iti transmita niciun mesaj si care sunt departe de a fi adevarate.

Telefoanele mobile provoaca cancer la nivelul creierului

In anul 1993, David Reynard a mers la emisiunea Larry King Live,  unde a declarat ca utilizarea telefonului mobil este responsabil de tumoarea pe creier pe care o avea sotia sa. Din acel moment, toata lumea a inceput sa priveasca telefonul mobil ca pe dusmanul principal al sanatatii. Desi au fost realizate nenumarate studii in acest sens, nu exista niciun rezultat care sa demonstreze ca, intr-adevar, exista o corelatie puternica intre telefonul mobil si cancerul de creier.

In anul 2004 a fost realizat un studiu pe un esantion de 750 de persoane, care tineau zilnic telefonul in partea dreapta a capului atunci cand utilizau aparatul. Analizele au demonstrat ca sansele sa se imbolnaveasca de cancer in partea stanga a creierului sunt la fel de mari, asa ca nu exista nicio dovada care sa sustina aceasta ipoteza.

In plus, undele cancerigene pot proveni si de la aparatele de tip wireless, de la televizoare si cuptoarele cu microunde.

Vaccinurile provoaca autism

In anul 1993, o revista medicala britanica a publicat un studiu care prezenta existenta unei legaturi dintre vaccinurile obisnuite la copii si autism. Andrew Wakefield, cel care a condus studiul, a analizat cativa copii cu o dezvoltare normala, care s-au confruntat cu o serie de dizabilitati imediat dupa realizarea vaccinurilor.

Totusi, medicii subliniaza ca acesta este doar o teorie care nu poate fi dovedita. Alte sute de studii realizate de-a lungul timpului nu au reusit sa demonstreze o legatura clara intre aceste vaccinuri si autism.

Nitritii din carne duc la aparitia cancerului

Nitritii reprezinta un element care se adauga la prelucrarea carnurilor din supermarket (mezeluri), iar in anul 1970, un studiu a dezvaluit ca acest ingredient provoaca aparitia cancerului.

Adevarul este ca nitritii sunt extrasi din fructe si legume, asa ca nu pot avea niciun efect negativ asupra sanatatii noastre. Mai mult decat atat, corpul uman produce acest element in mod natural, in fiecare zi, in proportie de 70 de miligrame.

Mercurul din peste este periculos

Medicii au atentionat de-a lungul timpului faptul ca femeile insarcinate si copii in plina dezvoltare nu ar trebui sa consume peste din surse necunoscute, pentru ca acesta ar putea contine cantitati mari de mercur. Adevarul este, de fapt, ca pentru a se produce o intoxicatie cu mercur, este necesar sa consumi cantitati foarte mari de peste (mai mult de 10 kilograme intr-o zi) pentru a fi aproape de o usoara senzatia de rau. Astfel, cantitatea de mercur care se regaseste in peste este insesizabila, iar pestele poate fi consumat fara niciun fel de problema.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare