Boli

# avantaje mastopexie #mastopexie #interventie #avantaje

Avantajele interventiei de mastopexie

Din ce in ce mai multe doamne si domnisoare se arata nemultumite de felul in care arata sanii lor dupa ce au nascut, dupa o perioada mai scurta sau mai lunga de alaptare, precum si dupa ce au pierdut mult in greutate.

Aceste doamne si domnisoare observa ca sanii sunt mai lasati si, desi acest mic defect poate fi „corectat” cu ajutorul unui sutien cu push-up, in intimitate nu mai exista nimic care sa ridice sanii si sa ii faca la fel de fermi si de atragatori ca in urma cu cativa ani.

Interventia chirurgicala de mastopexie sau de lifting mamar este ideala in acest sens, fiind o operatie de ridicare a sanilor, de repozitionare a lor pe peretele toracic, pe baza unor criterii estetice.

Cauzele lasarii sanilor si beneficiile interventiei de mastopexie

La un moment dat, fiecare femeie se confrunta cu acest dezavantaj: lasarea sanilor. Sanii sunt frumosi in adolescenta si in tinerete, insa, in momentul in care apar schimbari in corpul femeii, precum o sarcina, alaptarea, dar si anumite dereglari hormonale sau fluctuatii mari ale masei corporale, scade si elasticitatea tesuturilor si a pielii.

Odata cu inaintarea in varsta, ligamentele care mentin atasarea glandei mamare de fascia musculara isi pierd din elasticitate, lucru care determina ptoza mamara. Corectarea prin exercitii fizice si prin purtarea unor sutiene speciale este aproape imposibila. Singura metoda recunoscuta de corectare a ptozei mamare este operatia de lifting mamar.

Interventia de mastopexie este, dupa cea de augmentare mamara si de lifting facial, una dintre cele mai des cerute interventii de catre pacientele care calca pragul unei clinici de chirurgie plastica si estetica. Interventia propriu-zisa se realizeaza sub anestezie generala sau locala, in asa fel incat pacienta sa nu simta nicio durere.

Mastopexia se poate realiza prin mai multe metode, una dintre ele fiind cea care se realizeaza prin trei incizii: in jurul areolei, de la marginea inferioara a areolei la santul inframamar si sub san. Medicul va avea grija sa indeparteze cu atentie excesul de piele si sa mute areola si mamelonul intr-o pozitie mai inalta, iar pielea va fi indepartata prin remodelare.

In concluzie, rezultatele sunt stabile in timp daca nu mai apar variatii semnificative ale masei corporale sau variatii de volum ale sanilor cauzate de o eventuala sarcina. Pozitia areolelor ramane aceeasi dupa aceasta interventie chirurgicala.

Inainte de operatia de mastopexie este necesar un consult chirurgical, analize de sange, o electrocardiograma, o ecografie de san si un consult in vederea efectuarii anesteziei. Dupa operatia de mastopexie este necesara o internare de minim 24 de ore.

Durerile sunt suportabile, pacientele trebuie sa poarte o bustiera de sustinere timp de 3 saptamani si sa evite efortul fizic timp de 6 saptamani, precum si miscarile ample de brate.

Operatia de mastopexie este extrem de eficienta atat din punctul de vedere al aspectului fizic al pacientei, cat si din punct de vedere psihic, deoarece rezultatele acestei operatii le vor spori increderea in sine si in fortele proprii, in puterea lor de seductie si in frumusetea fizica.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare