Boli

# coronavirus simptome #coronavirus

Atentionarea dermatologilor din Franta: noi simptome cutanate ale coronavirusului

Dermatologii din Franta atentioneaza asupra unor noi simptome cutanate ale coronavirusului. Este vorba despre aparitia brusca a unor pete rosii pe piele, uneori dureroase, si a unor leziuni temporare de urticarie, relateaza BFMTV, citat de mediafax.

"Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indica leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid",  se arata într-un comunicat de presa publicat de acest sindicat al medicilor.

SNDV enumera simptomele în cauza: acrosindroame (pseudo-degerarii la extremitati), aparitia brusca a unor pete rosii uneori dureroase si a unor episoade trecatoare de urticarie.

Pacienti "potential contagiosi"

Uniunea dermatologilor sugereaza daca apar aceste simptome ale pielii, sa se consulte (sa sune) cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arata ca aceste simptome pot fi asociate cu Covid-19, se arata în comunicat.

"Alertam publicul si medicii pentru a detecta acesti pacienti potential contagiosi cât mai repede posibil (ei nu prezinta neaparat semne de dificultati de respiratie)", concluzioneaza comunicatul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare