Boli

#covid #riscuri #antivirale #automedicatie

ATENTIE! Antiviralele pentru Covid-19, luate dupa ureche, pericol urias pentru sanatate! La ce riscuri te expui

Tot mai multe persoane aleg sa se trateze acasa fara sa apeleze la sfatul medicului. Astfel, antiviralele sunt cumparate ilegal de pe internet si luate dupa ureche.

 

Acest lucru este deosebit de periculos si poate pune in pericul sanatatea oamenilor. Mai mult, pana in prezent nu a fost dovedita eficacitatea acestora in cazul infectiei Covid. In plus, exista riscul ca aceastea sa fie contrafacute.

Medicii trag un puternic semnal de alarma in ceea ce priveste consumul de antivirale, administrate dupa ureche. Este vorba despre utilizarea antiviralelor Arbidol si Arbivir, dupa care romanii alearga in aceasta perioada. Riscul de a lua aceste antivirale sunt uriase pentru sanatate. Oamenii pot suferi, inurma administrarii acestora de afectiuni cardiace si pana la eventuale malformatii congenitale, care pot aparea in cazul fetilor, daca sunt luate de femeile insarcinate. 

In plus, medicii atrag atentia ca dozajul este diferit de la o persoana la alta, in functie de evolutia bolii, a altor boli existente si a tratamentelor luate de pacientii care sufera de alte afectiuni.

Tocmai de aceea medicii le recomanda persoanelor bolnave sa apeleze la ajutor de specialitate sau macar la sfatul medicului de familie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare